hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Elle tutulur tedbirler bekliyorum"

    Elle tutulur tedbirler bekliyorum
    expand

    CNN Türk, Bağdat'a dönemeyen, hakkındaki tutuklama nedeniyle Kuzey Irak'a sığınan Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık Haşimi ile kaldığı yerde görüştü. Haşimi, "Elle tutulur tedbirler bekliyorum. Bu yasal olmayan dava sürecini durdurmak için adımlar atılmalı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    3 Mayıs'ta yapılacak duruşmaya kadar  Erbil'de kalacağını söyleyen Haşimi, "Eğer yargı sistemi Bağdat konusunda ısrarlı olursa, tabii ki Bağdat'a gitmeyeceğim ama başka yere gitmeye hazırım. Şimdi zaten Kuzey Irak'ta yapılması, Kerkük mahkemelerinde davanın yapılmasını önermiştim ama bu benim meşru hakkım ama bu meşru haktan yoksun bırakılıyorum. Dün avukatlarım bir kez daha başvuruda bulundu davanın Bağdat'tan Kerkük'e taşınması için. Ama umutlu bakmıyorum. Çünkü hiçbir işbirliği yapılmıyor" dedi.

    Irak Cumhurbaşkanı yardımcısı Tarık Haşimi, Türkiye'ye gelmeyi düşünmediğini belirterek şöyle konuştu; " Aslında gerek yok böyle bir şeye şimdilik. Şimdi KuzeyIrak'tayım. Burası Irak'ın bir parçası, halen şu anda Irak'ın cumhurbaşkanı yardımcısı sıfatını taşıyorum, bu sıfatla burada bulunuyorum. Bölgesel Kürt yönetimi liderleri özellikle de kardeşim sayın Mesut Barzani çok misafirperver bir şekilde davrandı, tüm desteğini verdi. Dolayısıyla burada kalmaktan memnunum. Taa ki Kürdistan artık bu durumu tolare edemeyeceğiz diyinceye kadar, ama böyle bir şey olmaz herhalde. Dolayısıyla burada kalmayı planlıyorum. Başka bir yere gitmek gibi bir planım yok."

    Kriz çıktıktan sonra ilk telefon görüşmesini Ahmet Davutoğlu'yla yaptığını açıklayan Haşimi, "İlk telefon görüşmem kardeşim Dışişleri Bakanı sayın Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirmiştim. Ve bu telefon görüşmesinde kendisi destek verdiğini gösterdi ve beni Irak'ta kalmam konusunda teşvik etti.  Yani başka bir yere gitmek gibi bir planım yoktu. Kendisi de Irak'ta kalmam için teşvik etti. Bağdat'tan Süleymaniye'ye getirdi uçak beni. Çünkü Süleymaniye'de Cumhurbaşkanı Talabani ile görüşmeye gelmiştim. Başka bir yere gitmek gibi bir planım yoktu" dedi.

    Röportajın tamamı için tıklayın... 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow