hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahalle muhtarlıkları kaldırılıyor

    Mahalle muhtarlıkları kaldırılıyor
    expand

    Şehirlerde, mahalle muhtarlıkları kaldırılıyor. Hükümetin çalışması sürüyor. Gerekçe, yeni dönemde köyler dışında muhtara ihtiyaç kalmaması. Çalışma tamamlanırsa, seçimden sonra uygulanacak. Ama, mahalle muhtarları karara tepkili, "Muhtarsız mahalle olmaz" diyorlar.

    Hükümet yeni bir çalışmayla, seçim sonrasında şehir ve kasabalardaki muhtarlık sistemini kaldırmaya hazırlanıyor. Gerekçe ise, işlevlerinin azalmış olması. İşte muhtarlar da buna tepki gösteriyor. Kavaklıdere Mahallesi Muhtarı Hülya Sungu da onlardan biri. Tüm Türkiye'deki muhtarları kapsayacak bir federasyon hazırlığında olduklarını söylüyor. Hükümetin bu yeni çalışmasının karşısında durabilmek için.

    Aslında geçmişte de iki kez kaldırılmaya çalışıldı muhtarlık sistemi. Sungu da bunu hatırlattı... "Sonra muhtarsız olmayınca yeniden göreve çağrıldık" dedi. Ama hükümete göre, devir değişti. Yeni dönemde köyler dışında muhtarlık sistemi işlevsiz hale geldi. Belediye sınırları içindeki mahale muhtarlarının görevini de artık nüfus müdürlükleri ile kaymakamlıklar yapıyor. Bu yüzden mahalle muhtarlıklarının kaldırılması ile ilgili çalışma var. Muhtarlara göre ise sistemin işlevsiz hale gelmesinden hükümet sorumlu.

    Hükümetin çalışmasına göre, şehir ve kasabalarda muhtarlıklar kapatılacak ama köy muhtarlıkları korunacak. Mahalle muhtarları bu karara da tepkili.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow