hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Baykal'a yüklenince ortalık karıştı

    Baykala yüklenince ortalık karıştı
    expand

    CHP'nin kalesi yine karıştı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, yine partisinin eski genel başkanı Deniz Baykal'a yüklenince, salondaki bir milletvekili üzerine yürüdü. Bir başka ilçenin kongresinde ise o vekile tepki vardı.

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 'büyük ağabey' diyerek geçen hafta başlattığı CHP eski Genel Başkanı Baykal'a yönelik iddia ve açıklamalarına devam etti.

    Başkan Akaydın partisinin pazar günü gerçekleştirdiği Döşemealtı ve Aksu ilçe kongrelerinde konuştu.

    Başkan Akaydın, CHP Aksu ilçe kongresinde yaptığı konuşmada, Kemer'de ve Büyükşehir Belediyesi'nin 'Hizmette 3. Yıl' tanıtım toplantısında yaptığı konuşmaların ardından partili bir belediye başkanı tarafından 'CHP'nin jargonuyla ters düşmekle' eleştirildiğini belirterek, Eğer partimizin jargonu entrika, arkadan vurma, dedikoduysa ben bu jargona tersim. Ben de yok böyle bir jargon. Ben düzgün adamım, dürüst adamım dedi.

    Büyükşehir Belediye Başkanı seçildiği ilk günlerde Antalya'nın CHP içindeki deneyimli belediye başkanlarının kendisini 'Bu adamı güderiz, her istediğimiz yaptırırız' şeklinde değerlendirdiğini kaydeden Başkan Akaydın, "Baktılar ki böyle bir adam yok karşılarında. 'Politikada çaylak' dediler. Evet politikanın çaylağıyım. Ama politika yapmak sizin yaptığınız gibiyse çaylak olarak kalmaya razıyım. Bana işkence yaptılar, yıldırdılar, bana mobbing uyguladılar. Partimizin meclis öncesi yarım gün süren meclis grup toplantılarını yaşamış olmayı istemiyorum. Hafızamdan silmek istiyorum diye konuştu.

    Sapan'dan Akaydın'a tepki

    Başkan Akaydın'ın bu sözleri, salonda bulunan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan tarafından tepkiyle karşılandı.

    Aksu ilçe kongresinin divan başkanlığını yürüten CHP eski Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk'in, Sayın Başkan ne olursunuz böyle sataşmaya fırsat vermeyin uyarısına rağmen ortam gerildi.

    Milletvekili Sapan yerinden kalkarak Başkan Akaydın'ın üzerine yürüdü, ancak araya partililer girdi. Başkan Akaydın, partililerden oluşan 10 kişilik koruma ekibi nezaretinde salondan ayrıldı.

    Daha sonra söz alan Milletvekili Sapan ise Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın oturuş tarzını, onu taklit ederek eleştirdi.

    Akaydın'ı saygısız olmakla itham eden Yıldıray Sapan, kürsünün önüne bir sandalye getirerek, "Böyle oturamaz. Bu oturuş biçimi bir demokrata yakışmaz" dedi.

    Döşemealtı kongresi de gergin geçti

    CHP'nin aynı gün gerçekleşen Döşemealtı İlçe Kongresi de olaylı geçti.

    Başkan Akaydın'ın konuşmasından sonra söz alan Milletvekili Yıldıray Sapan, kendisinin Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden EK-DAĞ'ın genel müdürlüğünü yaptığını hatırlatarak, O saygı duyduğum Mustafa Bey ne dedi biliyor musunuz 'Partiden gelen taleplerin hiçbirini yapmayacaksınız. Bu bir emirdir' dedi iddiasında bulundu.

    Sapan'ın konuşması sırasında bir partili milletvekiline "Seni zengin etti" diyerek sataştı.

    Konuşmasını yarım bırakan Milletvekili Sapan, partilisine dönerek "Beni mi zengin etti?" diye sordu.

    Gerginliği yatıştırmak için yine partililer devreye girerken, Sapan'a pet bardak atıldı. Sapan, pet bardaklı saldırıya içi su dolu pet şişeyle karşılık verdi.

    İddialar yalanlandı

    Öte yandan CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, "Akaydın'ın üzerine yürüdüğüm yalan" dedi.

    Sapan, "Akaydın'ın Aksu ilçe kongresinde kürsüye çıktığında, 'Biraz önce bana konjonktürel provokatör demişler. Anlamını biliyor mu konuştuğu kelimenin acaba' dedi. Ben de ayağa kalkarak 'Anlatın' dedim. Akaydın'ın üzerine yürüdüğüm yalan" diye konuştu.

    Sapan, Akaydın'ın "başarısızlığını halının altına süpürdüğünü ve zamanı gelince bu yüzden başarısız oldum" diyeceğini öne sürdü.

    Mustafa Akaydın da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sapan'ın davranışına üzüldüğünü söyledi.

    Akaydın, "Üzerime yürüdüğü iddia değil gerçek. Bir milletvekiline yakışmayacak şekilde, kendisinin büyüğü, abisi ve hocası olan başkanının üzerine yürüdü. Araya girenler olmasa fiziki saldırıya dönecekti. Ben bunları kale alacak adam değilim. Beni korkutamazlar. Benimle mücadele edeceklerse, doğrularımı yalanlasınlar. Bunu yapacak güçleri olmadığı için sıkıştıkları noktada kaba kuvvet ve gerginliğe taşımak gibi niyetleri var. Ben de istesem böyle şeyleri rahatlıklar yaparım. Ama bana yakışmaz. Ben bilim adamıyım, sokak saldırganı değilim" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow