hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Konsolos bey kocam kumara geldi mi?"

    Konsolos bey kocam kumara geldi mi
    expand

    Sarp Sınır Kapısı'nda pasaport zorunluluğunun kaldırılmasının ardından Karadenizli erkekler soluğu Batum kumarhanelerinde alırken, Karadenizli kadınlar konsolosu telefon bombardımanına tutuyor.

    Türkiye ile Gürcistan arasında varılan anlaşmayla iki ülke vatandaşlarının yaklaşık bir yıldır sınırdan kimlikle geçmesi kumar turizmini patlatırken, 1 liralık geçiş ücretinin 20 liraya çıkarılması bu sosyal sorunu çözmeye yetmedi.

    Kimlikle geçişin ardından Karadenizli erkeklerin, Sarp Sınır Kapısı'nın hemen ötesindeki Batum'da soluğu alması, kumarhanelerde sabahlaması Karadeniz'de ailelere darbe vurdu.

    Akşam gazetesinden Ercan Öztürk'Ün haberine göre, 1 lira olan sınır geçiş ücretinin 20 gün önce 20 liraya çıkarılması da sonuç vermedi.

    Batum Konsolosu Engin Arıkan kumar nedeniyle kadınların kendisini deyim yerindeyse telefon bombardımanına tuttuğunu söyledi.

    Arıkan, "Buradaki kumarhanelere gelen müşterilerin tamamına yakını Türk. Rize, Trabzon, Artvin, Giresun, hatta Samsun'dan çok sayıda Türk günübirlik olarak Batum'a gelip kumar oynuyor. Konsolosluğa telefon edenlerden kimisi kocasının Gürcü sevgilisi olup olmadığını soruyor. Kimisi 'Konsolos Bey, kocam oraya kumara geldi mi?' diye soruyor, kimi de 'Kocam kumarhanedeyse eve gönderir misiniz?' diye yalvarıyor. Biz de güzel bir dille bir kişinin peşinden kumarhaneye gidemeyeceğimizi söylüyoruz. Bazen ağlayanlar bile oluyor. Ama yapacak bir şeyimiz yok' diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow