hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Süt içme rekorunu kıramadılar

    Süt içme rekorunu kıramadılar
    expand

    Burdur'da yapılan süt içme rekor denemesi tamamlandı ancak yeterli sayıya ulaşılamayınca rekor kırılamadı.

    Gazi Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen süt içme rekor denemesi için stada 23 bin kişi giriş yaptı ancak hava şartlarının elverişsiz oluşu nedeniyle rekor denemesine 14 bin 920 kişi katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla 14 bin 920 kişi aynı anda süt içti.

    Guinness Rekorları Türkiye Temsilcisi Şeyda Subaşı Gemici, rekor denemesi sonrası yaptığı konuşmada, Nisan ayında aynı anda kadehle süt içme rekorunun Amerika'da 32 bin 904 kişiyle kırıldığını hatırlattı. Burdur'da gerçekleştirilen denemede ise yeterli sayıya ulaşılamadığını söyleyen Gemici, rekor denemesinin başarısız olduğunu açıkladı.

    "Önemli olan rekor değil, ilgidir"

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, süt içme rekor denemesinde vatandaşlarla aynı anda süt içti.

    Bakan Yıldırım, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ulusal Hayvancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ve süt içme rekor denemesi için Burdur'da bulunduklarını söyledi. Rekorun kırılmamasına rağmen Burdur'da güzel bir etkinliğe imza atıldığını ifade eden Bakan Yıldırım, "Önemli olan rekor değil, ilgidir. Sütün sağlık için önemini, Burdur için önemini vurgulamaktır. Bugün bu etkinlik rekordan daha önemli bir hale gelmiştir. Genciyle, ihtiyarıyla, kızıyla erkeğiyle bütün insanlar burada toplandı ve güzel bir etkinlik yaptı" dedi.

    Burdur'un ileri ki dönemlerde ilçe, köy halkıyla bu heyecanı yeniden yaşayarak, rekoru kıracağına inandığını dile getiren Yıldırım, bugün hava şartları nedeniyle insanların bu hedefi gerçekleştiremediğini ancak iyi bir niyet ortaya koyduklarını söyledi.

    Bakan Yıldırım, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

    Burdur Valisi Süleyman Tapsız, süt içme rekoru için 23 bin kişinin stada giriş yaptığını ancak elverişsiz hava şartları nedeniyle vatandaşların süt içme rekor denemesine kadar bekleyemediklerini belirtti. Amaçlarının süte olan ilgiyi artırmak, çocukları sağlıklı içecekler içmeye teşvik etmek, gençlerin gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Tapsız, "Burdur için marka olan süt ve hayvancılığa dikkat çekmek ve süt tüketimini teşvik etmek istedik. Bunu da başardığımıza inanıyorum. Dünya rekorunu hedeflemiştik ama Türkiye rekorunu kırdık" dedi.

    Süt içme rekor denemesi için gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında sanatçı Şevval Sam da konser verdi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow