hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Kadın-erkek güreşi normal karşılanmalı"

    Kadın-erkek güreşi normal karşılanmalı
    expand

    Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü İsmail Kosukoğlu, Samsun'da 19 Mayıs etkinliklerinde kadın ve erkek sporcuların güreşmesinin abartılmaması gerektiğini, dünyada da kadın güreşinin önemli isimlerinin, erkek partnerlerle antrenman yaptığını, bunun normal karşılanması gerektiğini söyledi.

    İsmail Kosukoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yıldır kadın güreşinin içinde olduğunu belirterek Türkiye'de ilk kez böylesi bir tartışmanın çıktığına tanık olduğunu ifade etti.

    Kadın Milli Takımı'nda antrenmanlarda kadın partner bulamadıkları durumlarda erkek partner kullandıklarını ifade eden Kosukoğlu, "Kadın güreşçilere, kendi sıkletlerinde kadın partner bulmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle
    bizler de zaman zaman ister istemez erkek partner kullanıyoruz. Çünkü aynı sıklette iki iyi sporcu bulamıyoruz. Erkek partnerler de güreşçi genç kardeşlerimiz. Yalnız biz değil tüm Avrupa'da da kullanılıyor. Kaldı ki başka branşlarda da kadın sporcular erkek partnerlerle, erkek antrenörlerle çalışıyor. Karatede, judoda, teniste, halterde de bu durum söz konusu. Güreş olunca neden problem oluyor? Bunu anlamakta zorlanıyoruz" diye konuştu.

    19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerindeki hadiseyi Yunanistan'da düzenlenen Akdeniz Şampiyonası'nda öğrendiğini ifade eden Kosukoğlu, "Burada abartılacak, soruşturma açılacak bir durum göremiyorum. Güreş ata sporumuz olduğu için mi böyle görülüyor? Bir antrenör olarak sporcularıma öz kızıma baktığım gibi bakıyorum. Arkadaşlarım da öyle. Başka türlüsü de mümkün değildir. Aileler de bize bu şekilde güveniyorlar ve kızlarını emanet ediyorlar. Ata sporumuz olan güreşte ilk kez olimpiyatlarda temsil edilme hakkını kazandık. Bayanlarda bir ivme yakalamışken böyle bir tartışmanın çıkması bizi gerçekten üzdü. Böyle tartışmalar açıkçası güreşe zarar veriyor" şeklinde konuştu.

    Konunun dünyaya yansımasının Türkiye'nin imajına zarar verebileceğini ifade eden Kosukoğlu sözlerini şöyle tamamladı:

    "Daha yeni Akdeniz Şampiyonası'ndan geldik. Orada da Tunus'tan, Mısır'dan, Suriye'den kadın sporcular vardı. Her şeyden önce bunun bir spor olduğunu unutmamak gerekiyor."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow