hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hac kuraları çekildi

    Hac kuraları çekildi
    expand

    2012 hac kurası çekildi. Kota nedeniyle, çekilişe katılan 1 milyon adaydan 74 bini hacca gitmeye hak kazandı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 7 yıldır bekleyen adayların 2014 yılında kurasız hacca gideceklerini açıkladı.

    2012 yılı hac kurası çekildi ve sonunda kimi hacı adaylarının yüzü güldü, kimi hüzünlendi.

    Hacca gitmek için kayıt yaptırıp 2007'den bu yana bekleyen 147 bin aday var. Bu yıl ise 291 bin hacı adayı ilk defa kayıt yaptırdı. Toplamda 1 milyon 160 bin aday kura çekilişine katıldı. Başvuranlar arasında 99 yaşında olan da var 1 aylık olan da. Ama, kota nedeniyle Türkiye'den sadece 74 bin aday hacca gidebilecek. Kurada çıkmayanların umudu ise gelecek yıllara kaldı.

    Yıllardır bekleyenlerin şansının artması için kurada yine kat sayı uygulaması temel alındı. Ancak Görmez, "en çok eleştiri aldığımız konu kat sayı sistemi" dedi ve ekledi: "Sadece sıraya göre yaptığınızda bu sene müracat eden hacı adayımıza, '16-17 sene sonra sizi götürebileceğiz' diyoruz. Bunun yerine öyle bir sistem koyalım ki en çok müracat edeni en çok götürelim."

    Görmez bir de müjde verdi hacı adaylarına. 2014'te 7 sene üst üste başvuran adayların tamamının kuraya dahil edilmeden hacca götürüleceğini söyledi.

    Hac için başvuranlar sonuçları Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sayfasından öğrenebilecekler. Kesin kayıtlar 4-15 Haziran  tarihleri arasında yapılacak. Boş kalan kontenjan olursa 25-29 temmuz tarihleri arasında doldurulacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow