hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Demircan, bikini giyenleri günahkar ilan etti!

    Demircan, bikini giyenleri günahkar ilan etti
    expand

    Ali Rıza Demircan Takvim Gazetesi'ndeki köşesinde Müslüman kadınların bikini giymesinin ve epilasyon yaptırmasının haram olduğunu yazdı.

    Demircan’ın "Bikini giymek haramdır" yazısı şöyle:

    Müslümanlar kadınlar bikini veya mayo ile denize girebilirler mi? Giremezler. Çünkü kadınlarımız, üreme organı ve yakın çevresi anlamına gelen Ferc'lerini korumakla yükümlü oldukları gibi yüz, eller ve ayaklar dışındaki diğer vücut organlarını da örtmekle yükümlüdürler. (Nur 31) Onlar, kocaları dışında, babaları ve kardeşleri dahil olmak üzere hiçbir ergin erkeğin ve hatta kadının yanında bikinili veya mayolu olarak bulunamazlar. Rabbimizin örtünme emrine inanmakla birlikte vücutların açığa vuran kadınlar günahkâr olurlar. Tövbe ederek kendilerini aklamalıdırlar. Faiz ve zina yanı sıra vücut teşhiri gibi sürekli olarak işlenen haramların İslâmî imanı zayıflatarak yıkıma maruz bırakabileceği de unutulmamalıdır.

    Müslüman bir bayan, kadın kuaförüne üreme, koltukaltı ve bacak bölgesi kıllarına yönelik işlem yaptırabilir mi?  Müslüman kadınlar, uyluk dahil üreme bölgesi ve yakın çevresi anlamına gelen Ferc'lerini Rabbimizin Kur'ânî emri gereği korumak; kızları, ve kardeşleri dahil hiç kimseye açmamakla yükümlüdürler. (Nur 31) Bu sebeple bu bölgelerini açarak bir işlem yaptıramazlar. Ancak, kırk gün aşılmaksızın yapılması gereken temizliklerini, hastalık ve yaşlılık gibi her hangi bir sebeple bizzat yapamıyorlarsa, kadın kuaförü yanı sıra bir başka kadına da yaptırabilirler. Erkekler de Ferc'lerini korumakla yükümlü olduklarından yukarıda kadınlara ilişkin olarak açıklanan hükümler, erkekler için de geçerlidir. (Nur 30) Zaruret halleri dışında doktorlar, kuaförler ve çocuklarımız dahil hiçbir Müslüman da bir başkasının üreme bölgesi çevresine bakamaz ve bu bölgede hiç bir şekilde bir işlem yapamaz.

    Ali Rıza Demircan kimdir?

    Ali Rıza Demircan, kendine ait internet sitesinde biyografisini şöyle yazmış:

    Rize ilinin Sütlüce köyünden Faik-Hamdiye Demircan’dan doğma Ali Rıza Demircan 1945’de İstanbul’da Kasımpaşa’da doğdu. Mahkeme kararıyla 1947’li olarak Rize nüfûsuna yazıldı. İlk okulu okul dışından bitirdi. Kur’an Hafızı oldu ve bir süre de özel olarak Arapça, Tefsir ve Hadîs öğrenimi gördü. Birinci devresini okul dışından verdiği İstanbul İmam Hatip Lisesini 1969 yılında birincilikle bitirdi. Aynı yıl birincilikle girdiği İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü (Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi)nden pekiyi dereceyle mezun oldu.

    1976-1978 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Eğitim Merkezi’nde İhtisas yaptı.

    1970 yılında Süleymaniye Camîi Hatibliğine, bir yıl sonra Hatiblik kaldırıldığı için de İmam-Hatibliğine tayin edildi. Bu camide oniki yıl görev yaptı.

    Kitabları ve konferansları sebebiyle T.C. Kanununun 163. maddesini ihlâlden yedi defa Ağır Ceza ve Devlet Güvenlik Mahkemelerinde yargılandı.

    Hutbe, Va’z, Seminer, Konferans, Radyo ve Televizyon konuşmaları ile ülke genelinde tanınan bir ilâhiyatçı olan yazarın basılmış eserleri şunlardır:

    1. Süleymaniye Minberinden İslâm Nizamı (Üç cild)
    2. İslâmî Kimliğimizi Korumak (İslâm’da Batıla Benzemenin Hükmü)
    3. Allah’ın Resûlü’nden Hayat Dersleri (Allah’ın Resûlü’nden Hayat Düstûrları)
    4. İslâm’a Göre Cinsel Hayat (İki cild)
    5. Gayemiz İslâm’dır
    6. Yorumları ve Duâlarıyla Hac ve Umre
    7. Allâh’ın Resûlü’nün Dilinden Hac ve Umre’nin Fazîletleri
    8. Kadın, Aile ve Sevgi Üzerine Söyleşiler
    9. Vedâ Haccı
    10. Hac Yüceliğe Çağrıdır
    11. Cuma Mesajları (İki cild)
    12. Kudsal Yolcu’ya Bilgiler / Uyarılar
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow