hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Dönmelerini beklerken...

    Dönmelerini beklerken...
    expand

    Hakkari'nin Çukurca ilçesi PKK'lıların eş zamanlı saldırısında şehit olan 6 askerin acı haberi alan ailelerinin evlerine de kor düştü. Terhis olup dönmesini bekledikleri eşlerinin, oğullarının ölüm haberini alan aileler yıkıma uğradı.

    Saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Kurak'ın, Malatya'da Şehit Fevzi Mahallesi'nde oturan ailesine gelen askerler, baba Mustafa Kurak'a acı haberi verdi. Haberi alınca fenalaşan Mustafa Kurak'a, hazır bekletilen ambulansta müdahale edildi.

    Daha önce de çığ altında kalmıştı

    Kurak Ailesi'nin 5 çocuğundan ikinci çocuğu olan Ahmet Kurak'ın yaklaşık 1.5 yıldır Hakkari'de görev yapıyordu. Jandarma Uzman Çavuş Ahmet Kurak, Tunceli'de vatani görevini yaparken, çığ altında kalmış ve yaralı kurtarılmıştı. Şehit annesi Meryem Kurlak, oğlunun askerlik görevini yaparken de çatışmalara girdiğini anlatarak, "O zaman çığ altında kaldı, keşke o zaman öleydi. Ne kadar 'Vatan sağ olsun', 'Siz sağ olun' desem de yüreğim yanıyor. Hiç kimsenin yüreği benimki kadar yanmıyor. Onu ben darlıkta büyüttüm bu hallere getirdim" diye konuştu.


    Kurak'ın batıda görev yaptığı sırada kendi isteği ile doğuya tayin edildiği ve evlenmeyi düşündüğü belirtildi.

    Çatışma çıkınca eşini aramış

    Şehit Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın Ankara'nın Sincan ilçesinde bulunan evine kor düştü. Acı haberi alan eşi fenalaştı ve hazır bekletilen 112 ambulansında müdahale edildi. Çelikkaya'nın dün gece saat 23.00 sıralarında eşi Elif'i arayarak, "Hakkınızı helal edin, şu an çatışma halindeyiz ve ateş altındayız. Hainler her taraftan saldırıyor. Ateş altındayız, her taraftan mermiler geliyor, patlamalar oluyor. Allah yardımcımız olsun" dediği ve konuşması bittikten sonra da bir daha da telefonuna cevap veremediği, eşinin sabaha kadar aramasına rağmen yanıt almadığı ileri sürüldü.



    Öte yandan, Jandarma Uzman Çavuş Kamil Çelikkaya'nın Kırşehir Çiçekdağı İlçesi Köseli Beldesi'nde oturan babası Ahmet ile annesi Fadime, oğullarının şehit düştüğünü öğrenince yıkıldı. Oğlu ile en son dün akşam iftar saattinde konuştuğunu anlatan baba Çelikkaya, "Telefon açıp 'Baba üst bölgesinde nöbetim var. Oraya gidiyorum. İyiyim' deyip herkese selam söylememi istedi. Annesiyle konuşup görev yerine gitti" diye konuştu. Acılı anne ise gözyaşları döküp baygınlık geçirdi.


    Güle oynaya gitmişti

    Terhisine 17 gün kala şehit olan 21 yaşındaki Jandarma Er Metin Çevik'in Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Başörendoğancılar Köyü'ndeki baba ocağına ateş düştü. Baba Recep Çevik, tezkeresine 17 gün kala şehit olan oğlu ile dün akşam telefonda konuştuğunu belirterek, "Oğlum baskın olacağını biliyordu. Kaç gündür tetikte bekliyorlardı. 22 Ağustos'ta tezkere alacaktı. Ama, 'Gelmemiz çok zor' diyordu" diye konuştu.


    Metin Çevik'in askere giderken düzenledikleri eğlencede dans edip oyun oynarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Ormanlı ilköğretim okulunun önünde, beldeden 1991/2 tertip olarak askere giden 15 genç için yapılan eğlencede Metin Çevik'in kızkardeşi Cansel ile dans ettiği, annesi Şehriban Çevik ile de çiftetelli oynadığı görülüyor.

    2 ayı kalmıştı

    21 yaşındaki Jandarma Er Burak Mevlüt Tütüncüoğlu'nun şehit düşmesi memleketi olan Çorum'un Alaca ilçesini yasa boğdu. Tezkeresine 2 ay kalan, anne ve babası ayrı olan şehidin 2 yıl önce evlendiği ve 1.5 yaşında bir oğlu olduğu öğrenildi. Acı haberi önce Ankara'daki anne Handan Duygun, ardından da Alaca'daki çok sevdiği dedesi 74 yaşındaki Mustafa Duygun öğrendi. Torunu ile 2 gün önce konuştuğunu anlatan dede Duygun, "Bana, 'Siz rahat uyuyun biz buradayız. Birazdan da nöbete gidiyorum. Burada nöbet tutarak günlerimiz geçiyor. Hakkını helal et' dedi. Daha sonrada haberi geldi" diye konuştu.

    "Hep bu haberi almaktan korkuyorduk"

    Şehit Jandarma Er Hakan Oktay'ın Ordu Kabataş ilçesi Kuzköy'ündeki baba evine de ateş düştü. 8 aylık asker olan Oktay'ın annesi Emine Oktay, "Oğlumun görev yaptığı bölge karışıktı, hep bu haber gelecek diye korkuyorduk" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow