hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tekstil fabrikasında korkutan yangın

    Tekstil fabrikasında korkutan yangın
    expand

    Bahçelievler'de 3 katlı ve yaklaşık 1500 metrekarelik tekstil fabrikasının çatı katında çıkan yangın çok sayıda itfaiye ekibinin 7 saatlik çalışması sonrasında söndürülebildi. Can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı yangında fabrikanın deposunda bulunan 60 ton iplik kullanılmaz hale geldi.

    Yenibosna, Merkez Mahallesi, Asena Sokak'ta bulunan 3 katlı Cahit ve İbrahim Cebeci kardeşlere ait olduğu öğrenilen "Cebeci Triko" isimli tekstil fabrikasında saat 04.00'da, 60 işçinin çalıştığı sırada elektrikler kesildi. Elektriğin kesilmesiyle birlikte çatı katında bulunan ve devreye giren jeneratör henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı aniden yanmaya başladı. Alevler kısa sürede içerisinde yaklaşık 500 ton ipliğin bulunduğu çatı katındaki depoya sıçradı. Yangının büyümesinin ardından fabrikanın dışına çıkan işçiler durumu hemen itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi.

    Olay yerine gelen Kocasinan itfaiye ekibi ilk müdahaleyi yaparken, yangının kontrol altına alınamaması üzerine Bahçelievler, Bakırköy, Şişli, Fatih, Beylikdüzü, Avcılar, Mecidiyeköy ve Sultangazi itfaiyesi ekipleri olay yerine takviye olarak gönderildi. İtfaiye araçları, bazı araç parkları nedeniyle fabrikaya ulaşmakta zorlandı. Fabrikanın önünde bulunan bozuk bir araç ise çok sayıda işçinin çabaları ile itilerek kaldırıldı. İtfaiye erleri yangına merdivenler aracılığıyla müdahele etmeye başladı.

    Yanan binadan kendi imkanlarıyla kurtulan 60 işçi, ekiplerinin müdahalesini korku dolu bakışlarla seyretti.

    Yangından sonra binayı boşaltan işçilerden birisi, "Çalışırken elektrikler kesildi. Jeneratör devreye girdi. Kısa süre sonra elektrikler geldi ve büyük bir patlamanın sesini duyduk. Bomba patladı sandık. Ardından sokağa koştuk. Bazı arkadaşlar asansöre hücum etti ama onları uyardık. Merdivenlerden koşarak canımızı zor kurtardık" dedi.

    Yangında, depo bölümünde bulunduğu belirtilen 60 ton iplik kullanılamaz hale gelirken, yangın, itfaiye ekiplerinin 7 saatlik çalışmaları sonucu kontrol altına alındı.

    Yangının çıkış nedenini yapılacak incelemenin ardından belirleneceği yangında ölen ya da yaralanan olmazken, konuyla ilgili polis soruşturma başlattı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow