hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    PKK traktöründe 300 kilo patlayıcı

    PKK traktöründe 300 kilo patlayıcı
    expand

    Diyarbakır'ın Lice ilçesinde Duru Jandarma Karakolu'na dün traktöre yükledikleri patlayıcı ile saldıran PKK'lı teröristlerin eyleminde 300 kilo patlayıcı kullanıldığı açıklandı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bugün karakolu ziyaret ederek, askerlere geçmiş olsun dileklerini iletti.

    Lice ilçesine bağlı Duru Jandarma Karakolu'na bomba yüklü traktörle yapılan saldırının ayrıntıları ortaya çıkdı.

    Diyarbakır Valiliği, PKK'lıların bomba yüklü traktörü saat 05.55 sıralarında karakolun önünden geçen yolda aniden durduktan sonra sürücüsünün kaçarak uzaklaştığını ve Batı istikametinden karakol binasına doğru taciz ateşi açıldığını belirtti.

    Bu sırada bir grup PKK'lı bomba yüklü traktörü uzaktan kumanda ile patlattı, aynı anda roketar ve uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

    Patlama sonucunda karakolun yola bakan tarafında hasar meydana gelirken, doğu tarafından da sayılarının 3 veya 5 olduğu tahmin edilen PKK'lı grup taciz ateşi açtı.

    İki hafta önce aynı karakola bağlı Narlı Üs Bölgesi'nin saldırıya uğraması nedeniyle teyakkuzda bulunan güvenlik güçlerinin, saldırıya anında karşılık verdiği belirtildi.

    Diyarbakır Valisi Toprak yapılan inceleme sonucunda teröristlerin 300 kilogramlık patlayıcıyı 65 kilogramlık dört ayrı bidona yerleştirdiklerini belirterek, "4 bidona yerleştirilen amonyum nitrat, yakıt ve plastik patlayıcı ile güçlendirilmiş uzaktan kumanda düzenekli patlayıcı olduğu bilgisini aldık. Patlayıcının şiddetine rağmen karakol personelinin hazırlıklı ve dikkatli olması nedeni ile daha vahim olaylar meydana gelmedi" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow