Marmara Bölgesi’nde lodos orta kuvvete inmeye başladı, hava az bulutlu, güneş bolca görülüyor. Trakya’da yerel yağışlar olabilir. Sıcaklık 27-28, bölgenin güneyinde ise 30 derecelerde. Önümüzdeki günlerde de ara ara Trakya’ya gelecek yağışlar dışında bir yağış görünmüyor, hava parçalı ve az bulutlu olacak.
( 25-05-2013 )
Ege Bölgesi’nde de rüzgar orta kuvvete inmeye başladı, hava az bulutlu. 29-30 derecelerde sıcaklık ölçülüyor. İç kesimlerde 25 dereceye yaklaşıyor. Bu tablo Pazar-pazartesi de geçerli, sıcaklık 1-2 derece daha yükselir.
Akdeniz Bölgesi az bulutlu, hava da toz-toprak konsantrasyonu yüksek. Pazar-pazartesi de sıcaklık 30-32 derecelerde olacak, güneş görülecek.
İç Anadolu Bölgesi’nde hava az bulutlu. 26-27 derecelere çıkan sıcaklık bölge genelinde ölçülüyor. Pazar günü Kayseri-Sivas dolaylarında bulutlar biraz artar. Kayseri’ye pazartesi günü yağış gelir.
Karadeniz’in doğusu yağış alıyor ve birkaç gün daha devam ediyor, ara ara da gök gürültülü sağanağa dönecek. Bölgenin orta kesimlerinde sıcaklık 25 dereceyi buluyor.
Doğu Anadolu sağanak yağışlı. Çoğunlukla kuzey kesimlerinde Pazar-pazartesi gök gürültülü sağanak yağışlar var. Su baskını riski var dikkat!
Güneydoğu’nun büyük kısmı yağışlı. Bu yağışlar çamurlu olacak. Gaziantep çevrelerinde yalnızca yağış görünmüyor. Yağış Pazar günü etki alanını daraltıyor, yalnızca Siirt çevrelerinde devam edecek.