hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    La La La İnsan Adımları

    La La La İnsan Adımları
    expand

    İstanbul Modern'de La La La İnsan Adımları sergisi kapsamında söyleşi ve gösterimler devam ediyor. Söyleşilerin katılımcıları arasında Güç (Power) adlı videosuyla sergide yer alan Salla Tykkä, Kırmızısız 1395 Gün filminin yönetmenlerinden Šejla Kamerić ve sahne sanatları uzmanı Bedirhan Dehmen bulunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Boijmans Van Beuningen Müzesi Koleksiyonundan Bir Seçki sergisine paralel söyleşi ve gösterimler sürüyor. Söyleşilere sergide Güç (Power) adlı videosu yer alan sanatçı Salla Tykkä ve sergi kapsamında gösterilen, Yugoslavya iç savaşına dair şiirsel anlatı sunan Kırmızısız 1395 Gün filminin yönetmenlerinden Šejla Kamerić katılacaklar. 

    Sahne sanatları, dans tarihi ve kültür kuramları uzmanı Bedirhan Dehmen de La La La İnsan Adımları sergisine ismini veren Kanadalı dans kumpanyası La La La Human Steps’in performansı Amelia üzerine konuşacak. 11 Nisan, 14 Nisan ve 15 Nisan’da İstanbul Modern Sinema’da gerçekleşecek söyleşilerde Türkçe’ye çeviri yapılacak.

    Salla Tykkä, 11 Nisan Çarşamba günü saat 16:00’da İstanbul Modern Sinema’da Dirimart Garibaldi işbirliğiyle düzenlenen ve program koordinatörü Heinz Peter Schwerfel’in de katılacağı bir söyleşi gerçekleştirecek. 2001 yılında Venedik Bienali’ne katılan 1973 doğumlu Salla Tykkä, sergide yer alan ilk filmlerinden ve “Annem hakkında film yapmak istedim ama babam aklımdan çıkmıyordu” ifadesiyle anne-babasına ithaf ettiği Güç isimli siyah-beyaz 35 mm. filmini ve yapıtlarını anlatacak.

    Anri Sala ile yaptıkları Kırmızısız 1395 Gün (1395 Days Without Red) isimli iki ayrı filmden birinin yönetmeni olan Šejla Kamerić ile 14 Nisan Cumartesi günü saat 15:30’da İstanbul Modern Sinema’da bir söyleşi düzenlenecek. AICA Türkiye Başkanı Osman Erden ve İstanbul Modern Küratörü Çelenk Bafra’nın da katılacağı söyleşinin ardından Šejla Kamerić’in yönettiği Kırmızısız 1395 Gün filmi gösterilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bedirhan Dehmen, 15 Nisan Pazar günü saat 17:00’de İstanbul Modern Sinema’da La La La Human Steps dans kumpanyasının çalışmalarını yorumlayacak, çağdaş dans ve koreografi üzerine konuşacak.

    La La La İnsan Adımları sergisine adını veren Kanadalı dans kumpanyası La La La Human Steps, simgecilik, gerçekçilik, güç dengesi, aşk ve çift cinsiyetlilik temalarıyla çalışan dünyaca ünlü koreograf Édouard Lock tarafından kuruldu. Serginin küratörü Sjarel Ex'in insan ilişkileri bağlamında "bir tür mutlu yaşam rehberi" ve "iyimser bir gerçeklik" olarak değerlendirdiği Amelia, koreograf Édouard Lock'un David Lang (müzik), Lou Reed (şarkı sözleri) ve André Turpin (kamera) desteğiyle yaptığı bir dans performansı. Amelia'da La La La Human Steps dansçıları, insan duygularını incelikli bir üslupla canlandırıyor.

    Hollanda ve Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamaları kapsamında gerçekleşen ve 6 Mayıs’a dek İstanbul Modern Süreli Sergiler Salonu’nda yer alacak La La La İnsan Adımları sergisi, 1849 yılında kurulan, Hollanda’nın dünyaca tanınmış Boijmans Van Beuningen Müzesi’nin Direktörü Sjarel Ex’in, koleksiyonlarındaki 140 binin üzerindeki yapıt arasından İstanbul Modern için hazırladığı özel bir seçkiyi içeriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sergi boyunca Kırmızısız 1395 Gün filmleri ve Amelia dans performansı belli gün ve saatlerde İstanbul Modern Sinema’da gösteriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow