hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ve Kenan Işık da istifa etti

    Ve Kenan Işık da istifa etti
    expand

    İstanbul Şehir Tiyatroları yönetiminin sanatçılardan alınarak belediyenin bürokratlarına devredilmesi kararının ardından başlayan tartışmada, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın sanat danışmanı Kenan Işık da istifa etti.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Komisyonu'nun repertuar belirleme yetkisini bürokratlara veren kararı, tiyatro sanatçıları tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmıştı.

    Önce Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşe Nil Şamlıoğlu, ardından da 6 yönetim kurulu üyesi istifa etmişti.

    Bir istifa haberi de bugün geldi.

    1996-2000 yılları arasında Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yapan, 19 Kasım 2007'de de Başkan Topbaş'ın sanat danışmanlığı görevine getirilen Kenan Işık istifa etti.

    Akşam gazetesinden Nebahat Koç'un haberinde, Işık'ın, Başkan Kadir Topbaş'ı telefonla arayarak, "Sizi seviyorum ancak yaşananlardan sonra istifa etmek zorundayım" dediği öğrenildi.

    Topbaş: "Daha demokratik"

    Bu arada yaşanan tüm bu tartışmaların ardından dün bir açıklama yapan Topbaş, yeni yönetmeliğin "daha demokratik" olduğunu savundu.

    Repertuvarı geçmişte bir genel sanat yönetmeninin belirlediğini ifade eden Topbaş, "Şimdi bir kurul belirleyecek. 7 kişilik kurulun 2 üyesi bürokrat olacak. Daha demokratik, daha belirleyici ve beraber karar verebilecekler. Yani genel sanat yönetmeni yerine 7 kişilik heyet belirleyecek. Demokratik anlamda kurulun belirlemesi, bunun iki üyesinin belediye mensubu olması nedeniyle 'Belediye buna müdahale edecek' denmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum" dedi.

    TOPBAŞ'IN AÇIKLAMALARINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow