hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aya İrini'de "Tek Tanrı'ya Müzik"

    Aya İrinide Tek Tanrıya Müzik
    expand

    Dünyaca ünlü virtüöz müzisyenler, üç semavi dinin, Müslümanların, Hristiyanların ve Yahudilerin ilahi müziklerini bir arada seslendirmek için AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın ev sahipliğinde "Tek Tanrı'ya Müzik" konserinde, medeniyetlerin beşiği İstanbul'da buluşuyor.

    AB Bakanlığı'ndan yapılan duyuruda, AB Bakanı Bağış'ın ev sahipliğinde, Türkiye'deki dini cemaatlerin temsilcilerinin katılımıyla yarın Aya İrini Müzesi'nde "Tek Tanrı'ya Müzik" konserinin düzenleneceği bildirildi.

    Duyuruda şunlar belirtildi:
    " 'Tek İlah' fikri altında birleşen, daha önce emsali hiç görülmemiş bu proje, dinlerin ve uygarlıkların bir aradalığını vurgulamak, Avrupa kültür mirasına katkıda bulunmak, dünya barışına ve toplumlar arası hoşgörüye sanat üzerinden destek vermek amacı ile gerçekleştiriliyor."

    Konserde Ahmet Özhan, Francesca Lombardi Mazzulli, Valer Barna-Sabadus, Bizans Korosu, Yahudi Hazan Yako Taragano ve Korosu, Ermeni Muganni Nişan Çalgıcıyan ve Korosu, Süryani Solist Sarah Ego, Chamber Choir of Europe Korosu ve İstanbul Tasavvuf Müziği Korosu, Mehmet C. Yeşilçay yönetmenliğindeki bu proje için bir araya geliyor.

    Ali Ufki, Bach, Vivaldi, Itri, Marcello, Zekai Dede ve Pergolesi gibi ölümsüz sanatçıların bilinen ve bu proje kapsamında gün ışığına çıkarılmış eserleri Tek Tanrı'ya adanmışlıkla ilk defa bir arada icra edilecek.

    Konserde, artık günümüzde kullanılmayan ve çok önemli tarihi enstrümanlar olan Çeng, Rebab ve Lute icraları ile yüzyıllar öncesine bir yolculuk da yapılacak.

    Eyüp Musiki Vakfı tarafından yürütülen "Tek Tanrıya Müzik-Music for The One God" projesi, Sivil Toplum Hizmeti: AB-Türkiye Kültürlerarası Diyalog Kültür ve Sanat Bileşeni (ICD-CA) programı altında, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından destekleniyor.

    Bakan Bağış'ın ev sahipliğindeki konsere, yabancı misyonların Türkiye temsilcileri ile başta Ermeni, Yahudi ve Rum olmak üzere diğer dini cemaat temsilcileri katılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow