hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Diktatör Akademi'yi haşladı

    Diktatör Akademiyi haşladı
    expand

    Oscar Ödül Töreni organizatörleri tarafından birkaç gün önce törende giyeceği kıyafet konusunda uyarılan İngiliz komedyen Sacha Baron Cohen, Akademi'ye Diktatör kostümünü giyerek çektiği bir videoyla yanıt verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "The Dictator" adlı son filminde ülkesine demokrasi gelmemesi için mücadele eden Orta Doğu'lu bir lideri canlandıran Sacha Baron Cohen, 2012 Oscar Ödül Töreni'ne oyuncu olarak yer aldığı Hugo filminin ekibiyle beraber katılması için davet almıştı.

    Törene Diktatör filmdeki karakterin kostümüyle katılmayı planlayan Cohen'e organizatörlerin yanıtı ise Oscar'lara o kıyafetle girmesinin mümkün olmayacağı yönünde olmuştu.

    Sacha Baron Cohen, dün yayınladığı bir videoda "The Dictator" filmindeki karakteri canlandırarak Akademi'ye cevap verdi. 

    " Sinema Sanatları ve Siyonistler Akademisi"

    Oscar Ödülleri'ni dağıtan ve orjinal ismi "The Academy of Motion Picture Arts ans Science" (Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi) olan kuruma "The Academy of Motion Picture Arts and Zionists", yani "Sinema Sanatları ve Siyonistler Akademisi" diye hitap ederek başlayıp "Batı'ya ölüm, Amerika'ya ölüm, ve iyi Şanslar Bill Crystals" diye bitirdiği videoda canlandırdığı Aladeen isimli karaker silahlı askerler tarafından korunuyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aladeen videoda, " Akademiyi bir taraftan ifade özgürlüğünü yok ettiği için alkışlıyorum, bir diğer taraftan koyduğunuz cezaları kaldırıp Pazar günü saat 12:00'a kadar biletlerimi geri vermezseniz bu durumun tahmin edilemeyen sonuçları olacağı konusunda uyarıyorum" diyor.

    Aladeen karakteri aynı zamanda Hillary Swank'e törende kendisine eşlik etmesi için 2 milyon dolar ödediğini, ve parayı geri alamayacağını söylüyor.

    "Harry Sally'yi Kaçırınca"

    Diktatör, "When Harry Met Sally" (Türkiye'de Harry ile Sally Tanışınca adıyla gösterime giren 1989 yapımı romantik komedi filmi "When Harry Met Sally" filmini "When Harry Kidnapped Sally" (Harry Sally'yi Kaçırınca)olarak çevirerek bu tür filmleri ödüllendirmediği için tepkisini dile getiriyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow