hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şahane Misafir'in galası yapıldı

    Şahane Misafirin galası yapıldı
    expand

    Yönetmenliğinin Ferzan Özpetek'in yaptığı, Cem Yılmaz'ın da oynadığı "Şahane Misafir" filminin galası yapıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ferzan Özpetek'in, gösterime girecek olan ve başrollerinde Cem Yılmaz, Elio Germano, Paola Minaccioni, Beppe Fiorello, Margherita Buy ve Vittoria Puccini bulunduğu Şahane Misafir filminin galası Kanyon Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Gala öncesi Özpetek, Yılmaz ve filmin diğer başrol oyuncuları bir basın toplantısı düzenledi. Ferzan Özpetek ilk olarak gazetecilere film hakkında bilgi verdi. Bütün filmlerinde iki ayrı dünyadan bahsettiğini söyleyen Özpetek, "Bu filmimde de iki ayrı dünyayı anlatıyorum ama buradaki dünyalar gerçekten ayrı dünyalar. Birisi 1940'lı yıllarda kalmış bir aile, birisi de 2012 yılında o evi kiralamış bir adam. İki dünyanın karşılaşması. iki dünyanın karşılaşmasında aslında az şeye dokundum bile diyebilirim" dedi.

    Herkesle bebek gibi ilgileniyor

    Bir gazetecinin, "Tek Türk Ferzan Bey, nasıl bir iletişim oldu aranızda" sorusuna Yılmaz şöyle cevap verdi:

    "Zorlanmamak mümkün değil. Ancak olan biteni çeviren bir arkadaşım vardı, Elif. Onun dışında bir noktadan sonra anlamaya gayret ediyorsunuz. Başka şansınız yok. Ferzan herkesle eşit derecede ilgileniyor. Herkesle bebek gibi ilgileniyor. Yalnızca ikimizin Tükçe konuşması herhalde çok zor olurdu film setinde diğer arkadaşlar için. ‘Ne kaynatıyor bunlar?' diye görünmemek için İtalyanca konuşulduğu zaman anlamaya gayret ediyordum."

    5 Hafta boyunca Romza'da kalan Cem Yılmaz'a, İtalyanca neler öğrendiğinin sorulması üzerine ise "Bir Armani dükkana girdiğim zaman istediğimi alabilirim herhalde" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsim babası Cem Yılmaz

    Toplantıda Özpetek'e, filmin isim babasının Cem Yılmaz olduğu hatırlatılması üzerine, Özpetek şöyle konuştu:

    "Türkçe'deki "Şahane Misafir" evet. Filmin esas adı "Muhteşem Varlık" bu bizim kulağımıza Türkçe'de iyi gelmiyordu. Bu yüzden, ben, Yıldırım, Sezen, Cem konferanstan üçüne de soruyorum, üçünden de cevap alıyorum. Saat 11.30'da başlayıp da, 2'lere kadar süren cep telefonu ile yapılan görüşmeler ile çıktı ortaya. Cem Yılmaz ise konu hakkında, "Ben isim babası değil, sadece önerimizi sunduk" dedi.

    Sezen Aksu şarkı yaptı

    Toplantıda Özpetek, Sezen Aksu'nun film için, sözlerini Yıldırım Türker'in yazdığı bir şarkı yaptığını da anlattı. Özpetek, "Sezen'den bir şarkı istedim. Sezen de bana sanki ilk defa şarkı hazırlar gibi bir şarkı yaptı" dedi. Film Tükçe ve İtalyanca olarak iki versiyon şeklinde yarın gösterime girecek" dedi.

    Film hakkında

    Ferzan Özpetek'in çekimlerini Roma'da gerçekleştirdiği ve baş rollerini Elio Germano, Paola Minaccioni, Beppe Fiorello, Margherita Buy, Vittoria Puccini ve Cem Yılmaz'ın paylaştığı film, aşkın, dostluğun ve dayanışmanın en derin korkuları aşarak bir yeniden doğuş hikayesini anlatıyor. 'Şahane Misafir'in konusu gerçek bir olaydan esinleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow