hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Anne sütüne ne kadar devam edilmeli?

    Anne sütüne ne kadar devam edilmeli
    expand

    İtalya Anne Sütü Bankası Başkanı Prof. Dr. Guido Moro, anne sütünde ilk bir yılın önemine dikkat çekti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Anne sütünün mücizevi faydaları, kanıtlanmış bir bilimsel gerçek.

    Bebeğin bağışıklık sistemi, anne sütü sayesinde ilk aylardan itibaren kuvvetleniyor ve ileriki yaşlarda enfeksiyon riski en aza iniyor.

    Peki ama annenin emziremediği ya da anne sütünün yetersiz kaldığı durumda bebek nasıl beslenmeli?

    Milan Üniversitesi'nden Prof. Dr. Guido Moro, anne sütünün yerini hiçbir şey tutmasa da, buna yakın bir formülle bebeklere ihtiyacı olan prebiyotiklerin verilebileceğini söyledi:

    ''Anne sütünü başka bir şey tutmaz, ancak bizim bulduğumuz bu formül insan sütünün fonksiyonlarını taklit ediyor. Ve bu formül, çeşitli prebiyotiklerden oluşuyor. Bu da bebeği, ilk yıllarından itibaren alerji ve enfeksiyonlara karşı koruyor.''

    Ancak, yine de anne sütünün ilk bir yıl boyunca çok önemli olduğunu söyleyen Prof.Dr. Moro, İtalya'da ve Avrupa'nın pek çok ülkesinde faaliyette olan anne sütü bankalarının da bu ihtiyaca cevap verdiğini ifade etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Moro, ''Anne sütü olmadığında, çocuk emzirilemediğinde, ilk seçenek bebeğe başka bir vericiden anne sütü sağlamaktır. Avrupa'da anne sütü bankaları giderek artıyor. Anne sütü her zaman ilk tercih.''

    Prof. Moro, Türkiye'de de anne sütü bankası kurulması için çalışmaların devam ettiğini, ancak, yeterli donör bulunmasının güç olduğunu belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow