hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Fenerbahçe 2'yi buldu

    Fenerbahçe 2yi buldu
    expand

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisinin ikinci maçında Fenerbahçe, Mersin Büyükşehir Belediyesi'ni 79-69 yenerek seride durumu 2-0 yaptı.

    İki takım, Caferağa Spor Salonu'nda karşı karşıya gelirken, mücadelenin ilk çeyreği Matovic'in basketleriyle 23-17 sarı-lacivertli ekibin üstünlüğüyle geçildi.

    Fenerbahçe, 2. periyotta McCoughtry ile etkili oldu. Son bölümde yine Matovic ile oyuna ağırlığını koyan ev sahibi takım, soyunma odasına 44-31 önde gitti.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi, 3. çeyrekte McCoughtry'i durdurmakta zorlandı. Pondexter'ın da skora katkı sağlaması sonrası Fenerbahçe, bu periyodu 63-55 önde tamamladı. Son bölümde de oyunun kontrolünü elinde tutan sarı-lacivertli ekip, karşılaşmayı 79-69 kazandı.

    Fenerbahçe'de Pondexter ürettiği 25 sayıyla hücumda etkili bir oyun sergilerken, Matovic de 19 sayı, 5 ribaund ve 6 asistle galibiyette katkı sağladı. Ev sahibi ekipte McCoughtry ise 21 sayı, 8 ribaund ve 3 asistle takım arkadaşlarına eşlik etti.

    Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde ise Christi Thomas 12 sayı ve 11 ribaundla oynadı. Konuk ekipte, Zellous 20 sayı üretirken, Latoya Thomas ise 14 sayı ve 6 ribaundluk performans sergiledi.

    Rakibini, ikinci kez mağlup eden Fenerbahçe, böylece yarı final serisinde 2-0 öne geçti. Sarı-lacivertli ekip, 9 Nisan Pazartesi günü Mersin'de Edip Buran Spor Salonu'nda oynanacak maçı kazandığı takdirde seride 3-0 öne geçecek ve adını finale yazdıracak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow