hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Semih Erden: "Önce NBA"

    Semih Erden: Önce NBA
    expand

    NBA`de Cleveland Cavaliers forması giyen milli basketbolcu Semih Erden, Avrupa'dan ve Türkiye'den çok sayıda teklif aldığını belirterek "Öncelikli hedefim NBA'de oynamak" dedi.

    NBA`de Cleveland Cavaliers forması giyen milli basketbolcu Semih Erden Mesaj TV`deki Basketbol Aktüel programında İbrahim Demir`e çok özel açıklamalar yaptı.

    Sezon başında lokavt sebebiyle formasını giydiği Beşiktaş Milangaz`ın şampiyon olmasına çok sevindiğini belirten Semih siyah beyazlıları tebrik etti:

    "Çok güzel bir final serisi oynadılar. Öncelikle Beşiktaş`ı tebrik etmek gerekir. Bu sezon aldıkları kupalarla bizi çok mutlu ettiler. Lokavt sebebiyle Beşiktaş forması giydim ama ben burada takım olgusunu gördüm. Kısıtlı bütçeyle ve kısıtlı kadroyla buralara gelmeleri hakikaten olağanüstüydü. Beklentinin üzerinde bir performans sergilediler emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. O ortamda bulundum ve o havayı soluduğum için birlikteliği yakından hissettim. Seride eledikleri takımlarda oldukça iyiydi, Beşiktaş büyük iş başardı bu sezon."

    Avrupa`ya dönmeyi düşünüyormusun? Anadolu Efes`in seninle ilgilendiği yönünde söylentiler var neler söyleyeceksin ?

    Yalnızca Anadolu Efes değil, Avrupa`nın pek çok büyük kulübü benimle ilgileniyor. CSKA, Real Madrid, Barcelona Avrupa`dan benimle ilgilenen takımlar. Ama ülkemizden de Anadolu Efes dışında Galatasaray Medical Park ve Fenerbahçe Ülker`in de benimle ilgilendiğini biliyorum. Ama öncelikli hedefim NBA'de oynamak. NBA'`de draft öncesinde birşey konuşulmuyor. Öncelikle draftı ve sonrasındaki hamleleri bekleyip sonrasında da olumlu bir adım atmak istiyorum.
    Eğer NBA olmazsa Avrupa`dan gelen teklifleri tabiki değerlendireceğim ama kesin bir söz söylemek yanlış olur. Yine söylüyorum kendi kariyerim ve Türk basketbolu için NBA'de oynamak her zaman için öncelikli hedefim.

    NBA`de çaylak sezonunda Boston Celtics forması giyerken Shaq ile iyi bir dostluğun vardı hala görüşüyor musun ?

    Ameliyat olduğumda Shaq`la görüşmüştüm. Benim için çok ayrı bir yeri var. Onunla tanışmak kariyerim adına çok çok güzeldi. Sadece Shaq değil, Kevin Garnett`de benimle ilgileniyor, görüşüyoruz. Benim onlarla ilgili güzel bir planım var eğer gerçekleştirebilirsem Shaq ve Kevin`i Türkiye`ye getireceğim. Bana sürekli ülkemizle ve Avrupa`yla ilgili sorular soruyorlar.
    Belli olmaz belki de Boston`a geri dönebilirim. Menajerim görüşmeleri sürdürüyor. Benim NBA kariyerim için Boston unutulmaz apayrı bir yere sahip.

    Kaynak: Megabasket
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow