hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yok böyle maç!

    Yok böyle maç
    expand

    Çanakkale'de, Dardanelspor ile Erzurum Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Spor Toto 3. Lig 3. Grup maçında fair play gereği topu karşı takıma vermek isteyen Dardanelsporlu Faruk Güler'in vuruşu gol olunca, Dardanelspor kendi kalesine bilerek gol attı ve rakibin mağduriyetini telafi etti.

    Çanakkale'de, Dardanelspor ile Erzurum Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan ve Dardanelspor'un 4-3 üstünlüğüyle sonuçlanan Spor Toto 3. Lig 3. Grup maçında birbirinden ilginç goller atıldı.

    18 Mart Stadı'ndaki maçın ilk yarısında girdiği pozisyonda Dardanelspor'lu Taner'in sakatlandığı fark eden rakip takım oyuncuları, oyuncunun tedavisinin yapılabilmesi için 37. dakikada topu taca attı.

    Tedavinin tamamlanmasının ardından, taç atışını kullanan ve aralarından paslaşan Dardanelspor'lu oyunculardan Faruk Güler, topu fair play gereği Erzurum Büyükşehir Belediyespor kalesine doğru attı. Ancak top kaleci Metin'in hatasıyla gol oldu.

    Bunun üzerine Dardanelspor futbol direktörü Tamer Tuna, oyuncularını uyarıp, rakipten gol yemelerini istedi. Rakip oyuncuların Dardanelspor kalesine attığı rahat gol ise ofsayt olduğu gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

    Yaşananların ardından, Dardanelspor'un kalecisi Volkan topu takım arkadaşı Fatih'e attı. Bu kez Fatih topu kendi kalesine göndererek rakip takım adına gol attı.

    Maç, Dardanelspor'un 4-3 üstünlüğüyle sona erdi.

    Tuna: "Doğru olmazdı"

    Dardanelspor Futbol Direktörü Tamer Tuna, "Hak etmediğimiz bir golle kazanmanın doğru olmayacağı düşüncesiyle, centilmenliği, fair-play'i aşılarken böyle bir gol atmak zaten doğru olmazdı. Sonrasında oyuncularımın davranışları takdire şayan ve örnek olacak nitelikteydi" dedi.

    Tuna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir pozisyonda oyuncuları Taner'in burnuna darbe geldiğini ve yerde kaldığını söyledi.

    Yaşanan olay sırasında topun Erzurum Büyükşehir Belediyesporlu oyuncularda olduğunu belirten Tuna, "Onlar da topu taca attı. Sonrasında bizim oyuncular centilmenlik anlayışından dolayı topu rakibe vermek durumundaydı. Oyuncumuz İlhan Faruk Güler, rakip kaleciye pas vermek istedi, ancak top çok hızlı bir şekilde kaleye yöneldi. Kaleci de topu hatayla içeriye düşürdü. Hakemler de bir tereddütün ardından gol kararı verdi" dedi.

    Hak etmedikleri bir golle kazanmanın doğru olmayacağını düşündüğünü anlatan Tuna, "Centilmenliği, fair-play'i aşılarken böyle bir gol atmak zaten
    doğru olmazdı. Sonrasında oyuncularımın davranışları takdire şayan ve örnek olacak nitelikteydi. Bu konuda da onlarla gurur duyuyorum" diye konuştu.

    Tuna, oyunculara gol yemeleri konusunda talimat vermesi sırasında hiç tereddüt yaşamadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

    "Zaten golden sonra oyuncularım yanıma geldi ve niyetleri de çok açıktı. O anda inanılmaz gururlandım. Golü yemeleri gerektiğini söyledim. Ancak ilginç olan şey, Erzurum Büyükşehir Belediyesporlu oyuncuların buna 2 kez teşebbüs etmesine rağmen golü atamamış olmalarıydı. Ondan sonra takımımızda forvet oynayan Fatih Şahin, kendi kalemize gol attı. Çok ciddi bir karşılaşmaydı. Rakibimiz play off, biz de alt sıralardan kurtulma niyetindeydik. Bu zor karşılaşmada böyle bir golü yememiz benim adıma hiç düşündürücü bile olmadı. Böyle bir golle kazanmak hoşumuza gitmezdi."

    Maçın ardından Erzurum Büyükşehir Belediyespor'un başkanının olumlu açıklamaları olduğunu, antrenörlerin teşekkür ettiğini dile getiren Tuna, "Zaten dostane ilişkilerimiz olan bir kulüp Erzurum Büyükşehir Belediyespor. Anlayış, gelişim ve golün oluşu bence tam fair play'in örnek davranışlarından biriydi" dedi.

    -"Çok beklemeyelim diye kendi kaleme gol attım"-

    Kalecisinden aldığı topla kendi kalesine gol atan Fatih Şahin ise, "Onların gol atmasını bekliyorduk. Ancak olmadı. Ben de çok beklemeyelim diye topu alarak kendi kaleme gönderdim. Topu kaleciden ben istedim. Biraz kenara çekildi ben de rahatça topu gol yaptım. Zaten yapmamız gereken bir davranıştı ve bunu da yaptık" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow