hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Günay İnönü Stadı için ikna olmuş

    Bakan Günay İnönü Stadı için ikna olmuş
    expand

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Beşiktaş İnönü Stadı için "Önümüzdeki günlerde tarihsel ve sanatsal değeri olan bir spor kompleksi olarak yeniden inşaatı kosunuda ortak bir projede çalışacağız" dedi.

    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Beşiktaş İnönü Stadı'nın yeniden yapımıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

    Günay İnönü stadyumu konusundaki anlaşmayı " Önümüzdeki günlerde, stadın tarihi özelliğini koruyacak şekilde, denizden biraz daha içeri çekilmiş şekilde, boyutlarını büyütmeksizin ve altına AVM sokmaksızın, tarihsel ve sanatsal değeri olan bir spor kompleksi olarak yeniden inşaatı konusunda bir ortak projede çalışacağız" şeklinde dile getirdi.

    Başbakan Erdoğan'la birlikte Çin'e gerçekleştirdikleri ziyarete Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın da katıldığını belirten Kültür Bakanı Günay," Sayın Orman nezaket gösterdi, bizimle Çin'e kadar geldi. Sayın başbakan ve benimle görüştü. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Ben baştan itibaren İnönü Stadı yerine bir AVM yapılmasını, bir rant merkezi yapılmasını doğru bulmadığımı, esasen tarih içinde İnönü stadının yerinin gelecek için sıkıntı verebileceğini söylüyordum. En azından stadın İstanbul'un ilk spor kompleksi olarak, mevcut yerinde iyileştirilerek korulabiliceğini söylüyordum ki, şimdi yeni yönetimle bu noktaya geldik" dedi.

    Eski yapıya uygun bir yapı yapılması gerektiğinin altını çizen Günay,"Boyutları büyütülemez, altına bir yapı yapılamaz. İBB'nin yaklaşımı ve sayın başbakanın yaklaşımı bu. İstanbul böylece, hem bir spor yapısının deprem tehlikesinden kurtulmasını sağlayacak, hem de o vahaya yakışır bir mimari eseri İstanbul'a kazandırmış olacağız" şeklinde konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow