hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şimdi de Etik Kurulu karmaşası!

    Şimdi de Etik Kurulu karmaşası
    expand

    Trabzon Barosu Başkanı Mehmet Şentürk, TFF Etik Kurulu'nun hukukçulardan oluşmakla birlikte, kurul olarak disiplin yargılaması yapmaya yetkisi olmadığını öne sürdü.

    Şentürk, yaptığı yazılı açıklamada, Türk futbolunda yaşanan olağan dışı gelişmeler nedeniyle Trabzon Barosu olarak henüz daha şike konusundaki soruşturma ortaya çıkmadan, 07 Haziran 2011 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'na şikayet başvurusunda bulunduklarını hatırlattı.

    Son günlerde yaygın basında yer alan haberlere göre, TFF Etik Kurulu'nun raporunu hazırladığı, Etik Kurulu'nun şikenin sahaya yansımadığı kanaatine
    vardığı, kulüplerin PFDK'ya sevkine gerek olmadığı yönünde görüş belirteceği şeklinde haberler yer aldığını vurgulayan Şentürk, şunları belirtti:

    "Bu haberler üzerine baromuzca kamuoyunun bilinçlendirilmesi ve ilgililerin dikkatinin tekrar çekilmesi amacıyla bir açıklama yapılması ihtiyacı hissedilmiştir. TFF Etik Kurulu'nun ülkemizin saygın hukukçularından oluştuğuna inancımız tamdır. Kurul Başkanı Prof. Dr. Oğuz Atalay'ın 'tarafımızdan yapılmayan açıklamalarla spor kamuoyunu yanıltmaya ve hukuki süreci etkilemeye dönük ifadelere itibar edilmesin' şeklindeki beyanatını da olumlu karşılıyoruz. TFF Etkik Kurulu hukukçulardan oluşmakla birlikte kurul olarak disiplin yargılaması yapmaya yetkisi yoktur. Hazırlayacakları rapor da mütalaa niteliğinde olup, TFF Yönetim Kurulu'na tavsiye amacını taşımaktadır."

    -"Şikenin sahaya yansıması gibi bir ayrım yok"-

    Şentürk, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesince tutuklanmayı gerektirecek ve tutukluluğun devamına karar verilecek derecede kuvvetli delillerin varlığının kabul edildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

    "Yine etik kurulunun hazırladığı ilk rapor sonrasında vardığı kanaatin kamuoyunca bilindiği, TFF Etik Kurulu kararlarının daha ortaya çıkmadan yönlendirilmeye çalışıldığı bir ortamda, etik kurulu tarafından sunulacak rapor sonrasında TFF Yönetim Kurulu tarafından kulüplerin disiplin kuruluna sevk edilmemesine dair bir kararın çok büyük tartışmalara yol açacağı aşikardır. Bu nedenle konuya ilişkin delillerin takdirinin disiplin yargılamasını yapacak olan PFDK tarafından yapılması gerektiği kanaatini taşıyoruz. Ayrıca gerek 6222 sayılı yasada gerekse Futbol Disiplin Talimatı'nda 'şikenin sahaya yansıması' gibi bir ayrımın olmadığını, UEFA ve FİFA kurallarının gayet açık olduğunu ilgililere tekrar hatırlatırız."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow