hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kıvılcım Kaya Olimpiyat A Barajını geçti

    Kıvılcım Kaya Olimpiyat A Barajını geçti
    expand

    İzmir'de düzenlenen Turkcell Türkiye Atletizm Şampiyonası bayanlar çekiç atmada yarışan Kıvılcım Kaya, 72,55'lik derecesiyle Olimpiyat A barajını geçmeyi başardı.

    Atatürk Stadı'ndaki şampiyonada 72,55'lik dereceyle birinci olan Kıvılcım Kaya, olimpiyatlarda Tuğçe Şahutoğlu ile birlikte çekiç atmada Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

    Kıvılcım Kaya ile birlikte olimpiyatlarda atletizmde yarışacak spor sayısı 33'e yükseldi.

    Bayanlar çekiç atmada Mayıs ayı içinde İzmir'de gerçekleştirilen Süper Lig müsabakalarında, Türkiye rekoru kıran ve olimpiyat vizesi alan Tuğçe Şahutoğlu'nun ardından Kıvılcım Kaya da yine İzmir'de, Türkiye Atletizm Şampiyonası'da 72,55'lik derecesiyle olimpiyatlara gitme hakkı elde etti.

    Kıvılcım Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, her sporcunun hedefinin olimpiyatlara gitmek olduğunu belirterek, "Ben de programımı buna göre yaptım. Sezonun son yarışmasında da bunu başardım. Şimdi hedefim olimpiyatlarda final yarışmak. Bu yıl olimpiyatlarda final yarışıp, daha sonra da 2016'da madalya almak için uğraşacağım" dedi.

    Atletizmde Türkiye adına yarışacak 33. sporcu olacağı için çok mutlu olduğunu kaydeden Kıvılcım Kaya, "Sporcular artık daha çok olimpiyatı hedeflemeye başladı. O yüzden bu başarılar artmaya başladı" diye konuştu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow