hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    O kaymakam konuştu

    O kaymakam konuştu
    expand

    Taziye ziyareti sırasında saldırıyıa uğrayan Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, kendisine saldıranların Uludereli olmadığını söyledi. Yavuz, "Bir saat içeride kaldım. Vatandaşlar beni bağrına bastı. Vatandaşların bağrına basması başkalarını rahatsız etmiştir" dedi.

    Şırnak'ın Uludere ilçesindeki bombalamada hayatını kaybedenlerin ailelerine taziye ziyareti için Gülyazı Köyü'nde taziye çadırına giden ve bir grup tarafından darp edilen Kaymakam Yavuz'ın tedavisi Şırnak Asker Hastanesi'nde sürüyor.

    Başından ve yüzünden yaralandığı gözlenen Naif Yavuz, olay ve sonrasında yaşadıklarını AA muhabirlerine anlattı.

    Kendisine saldıranların cenaze sahipleri olmadığını vurgulayan Yavuz, "Hatta, cenaze sahiplerinden bana bir haber geldi; 'Kaymakama yapılan bu saldırı, bir önceki saldırıdan daha çok bizi rencide etmiştir. Çok daha üzmüştür' diye. Cenaze sahipleri beni aradılar. Üzüntülerini dile getirdiler" diye konuştu.

    Naif Yavuz, saldırganlara karşı kendisini köylülerin koruduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

    "Ben bir saat içeride kaldım. Vatandaşlar beni bağrına bastı. Vatandaşların bağrına basması başkalarını rahatsız etmiştir. Cenaze sahipleri beni bağrına bastı. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Bana saldıranlar asla ve asla cenaze sahipleri değildir. Beni orada koruyan da köylünün kendisidir. Bana vuranların hiçbiri Uludereli değildir. Dışardan gelen provokatörlerdir."

     Kimlikleri tespit ediliyor

    Öte yandan Şırnak Valiliği, Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a Gülyazı Köyü'nde linç girişiminde bulunanların saptanması çalışmalarında son aşamaya gelindiğini açıkladı.

    Valiliğin yazılı açıklamasında olayın halkın Kaymakam Naif Yavuz'a yönelik sevgisini hazmedemeyen karanlık odaklarca gerçekleştirildiği görüşü savunuldu. Açıklamada şöyle denildi:

    "Bu şahısları yönlendiren karanlık odakların deşifre edilerek adalete teslim edilmesine yönelik çalışmalar, devletin istihbarat ve güvenlik birimlerinin koordineli ve kararlı çalışmalarıyla sürdürülmekte olup, sonuçları en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır. Uludere İlçesi'nde yaşayan vatandaşlarımız ile Gülyazı, Ortasu ve Ortabağ köylerindeki taziye sahiplerinin Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'a yönelik sevgisini ve teveccühünü hazmedemeyen karanlık odaklardan talimat alan, aynı zamanda yaptıkları çirkin davranışın farkında bile olmayan bir mütecaviz grup tarafından ilçe kaymakamımıza yönelik gerçekleştirilen hayasız saldırı, başta tüm taziye sahipleri ve o ilçede yaşayan vatandaşlarımız tarafından büyük bir üzüntüyle karşılanıp lanetlenmiştir."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow