hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Koca şiddetinden çocuklarıyla kaçtı

    Koca şiddetinden çocuklarıyla kaçtı
    expand

    Konya'da genç bir kadın 4 çocuğuyla birlikte sürekli şiddet gördüğünü ve son seferinde bıçakla üzerine yürüdüğünü iddia ettiği kocasından kaçarak önce yakınlarına sonra polise sığındı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Makbule K. (30) kocasının kendisine şiddet uyguladığı ve bıçakla kovaladığı iddiasıyla yaşları 3 ile 10 arasında değişen 4 çocuğuyla merkez Karatay ilçesi Azizi'ye Mahallesi'ndeki yakınlarının evlerine sığındı.

    Sığındığı yere karakol çok yakın olmasına rağmen korkusundan dışarıya çıkamayan Makbule K, polisi arayarak yardım istedi.

    Olay yerine gelen polis ekipleri, kocasından şikayetçi olan genç kadının ifadesini alıp yasal süreci başlattı.

    Makbule K, AA muhabirine, 13 yıl önce kaçarak evlendiği kocasından bir defa boşandığını ama sonrasında tehditlere daha fazla dayanamayıp tekrar evlendiğini söyledi.

    Sürekli ölümle tehdit edildiğini belirten Makbule K, "Sadece ben değil, çocuklarım da şiddet görüyor. Bir defasında evden kaçtım. Eve geri dönmediğim için kızımı yakmaya kalkmış. Bununla ilgili dava devam ediyor. Kocamdan kaç defa şikayetçi oldum. Her seferinde tehdit ettiği için şikayetlerimden vazgeçmek zorunda kaldım. Benim ve çocuklarımın can güvenliği yok" dedi.

    Boşanma davası açtığı eşinin kendisini ve çocuklarını ölümle tehdit etmesi üzerine davasından vazgeçmek zorunda kaldığını anlatan Makbule K, ilgililerin korumasına muhtaç olduğunu kaydetti.

    Genç kadının yakınları ise Makbule K'yı evlerinde kendilerine de zarar vereceği düşüncesiyle korkudan barındıramadıklarını bildirdi.

    Makbule K'nın çocukları ilk başlarda babalarından korktuğu için konuşmaktan çekindi.

    Çocuklar daha sonra, babaları tarafından soğuk havada mendil satmak için dışarıya çıkartıldıklarını, eve para getirmediklerinde ise dayak yediklerini ileri sürdü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow