hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Zonguldak'ta gemi battı

    Zonguldakta gemi battı
    expand

    Rusya'dan İzmir Aliağa'ya giden bir kuru yük gemisi Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında fırtına nedeniyle su alarak battı. 11 personeli olan gemide 3 kişi kurtarılırken, 8 kişi ise kayıp.

    Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Denizcilik Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Rostov limanından İzmir Nemrut Limanına hurda yükü götüren Kamboçya Bayraklı 114 metre boyunda ve 13 metre enindeki 2 bin 584 gross tonluk "Vera" isimli gemi, Karadeniz Ereğli önlerinde kötü hava koşulları nedeniyle saat 19.30 sularında battı.

    Gemide, Ukrayna uyruklu 10, Gürcistan uyruklu 1 olmak üzere 11 personel olduğu belirtiildi.

    Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Ereğli açıklarında batan kuru yük gemisinin 2. ve 3. kaptanı ile kadın aşçısının kurtarıldığını söyledi.

    Vali Ayyıldız, ilçenin tersaneler bölgesi olarak bilinen alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

    Burada gazetecilere açıklamada bulunan Ayyıldız, Rusya'dan hareket eden Kamboçya bandıralı "Vera" isimli kuru yük gemisinin, Ereğli açıklarında önden su almak suretiyle, 2-3 dakika içerisinde battığını bildirdi.

    Gemiden tarafından atlayan 2. ve 3. kaptan ile kadın aşçının kurtarıldığını belirten Ayyıldız, diğer 8 mürettebatı arama çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

    Ayyıldız, Eskişehir'den hareket eden ve bölgeye ulaşmak üzere olan bir helikopterin de çalışmalara katılacağını açıkladı.

    Arama çalışmalarından sonuç alınmazsa, son olarak dalgıçların geminin bulunduğu bölgeye dalmasının planlandığını dile getiren Ayyıldız, yarın geminin mazotunun denize yayılıp kirliliğe neden olup olmadığına bakılacağını, bununla ilgili gerekli tedbirlerin alınacağını belirtti.

    Vali Ayyıldız, gemi mürettebatından 10'unun Ukrayna, birinin ise Gürcistanlı olduğunu kaydetti.

    Vatandaşlardan ihbar yağdı

    Bu arada, Ereğli ilçesinde tersaneler bölgesi olarak bilinen yerde, sahile yakın noktada 2 ambulans ve 2 itfaiye aracı her ihtimale karşı bekletiliyor. Polis ekipleri de sahilde bekleyişini sürdürüyor.

    İlçenin yüksek kesimlerinde oturan vatandaşların, denizde 5-6 noktada can yeleklerinden çıktığını düşündükleri ışıklı sinyaller gördükleri yönünde ihbarda bulundukları ve arama faaliyetleri yürüten Sahil Güvenlik ekiplerinin belirtilen alanlara yönlendirildikleri öğrenildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow