hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM Başkanı: ''Üniversite sınavı kaçınılmaz"

    ÖSYM Başkanı: Üniversite sınavı kaçınılmaz
    expand

    YGS'nin kaldırılması tartışmaları sürerken, sınava 4 gün kala ÖSYM Başkanı Ali Demir, "Hükümetin takdiridir. Fakat, arz-talep dengesizliği sürdüğü müddetçe sınav kaçınılmaz" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkezi sınavları yapan kurumun başındaki isim ÖSYM Başkanı konuştu.

    Uzun bir aradan sonra ilk kez kamera karşısındaydı. Anadolu Ajansına özel demeç verdi ve Başbakan Erdoğan'ın açıklaması ile gündeme gelen "Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı" kaldırılacak tartışmalarını değerlendirdi:

    "Biz uygulayıcı bir kurumuz. Dolayısıyla bize sınav talep edildiği sürece, biz sınavları yapmakla mükellefiz. Eğer sınavın olmamasını gerektiren bir sistem oluşturulabilirse bu da uygulanır."

    Demir, "Takdir hükümetin" dedi ama, şu aşamada sınavın kaldırılmasının çok da mümkün olmadığının mesajını verdi:

    "Arz-talep dengesinin olmadığı ülkelerde, bizim gibi sınav kaçınılmaz. Yani üniversitelerde kontenjanın bol olduğu, ancak gidecek adayın az olduğu yerlerde, adaylar doğrudan tercihlerini belirleyerek, üniversiteye yerleşebilir."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ali Demir ayrıca, "Tabii ki biz de böyle bir günün gelmesini bekleriz. Önemli olan burada arz talep dengesinin aday lehine olması" diye konuştu.

    Görevdeki 1 yıl

    ÖSYM Başkanı görevdeki 1 yılını da değerlendirdi, "Skıntılı bir dönemdi önceliğimiz sınav güvenliği oldu" dedi:

    "Bizim için zorlu bir süreçti, onu başardık. Bir konuda içimiz rahat. Hiçbir adayımızın bundan zarar görmediği konusunda içimiz son derece rahat..."

    Demir 2012 yılında da 9 milyon adayı sınava alacaklarını açıkladı:

    "Şuna inanıyorum: Türkiye'nin güvenli sınavlara ihtiyacı var. Ösym, bu yapıyı oluşturmuştur ve bunu devam ettirecektir."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow