hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YGS günü nüfus müdürlükleri açık olacak

    YGS günü nüfus müdürlükleri açık olacak
    expand

    Nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında T.C. Kimlik Numarası, fotoğrafı bulunmadığı için sınava katılamayacak adaylar için Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın yapılacağı 1 Nisan Pazar günü, nüfus müdürlükleri açık olacak.

    ÖSYM'den yapılan açıklamada, 1 Nisan 2012 Pazar günü yapılacak YGS'ye katılacak adaylardan, nüfus cüzdanı olmadığı veya nüfus cüzdanında TC. Kimlik Numarası, fotoğrafı bulunmadığı için sınava katılamayacak durumda olan adaylar için İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce İl/İlçe Nüfus Müdürlükleri'nin sınav günü 07.00-10.15 saatleri arası açık tutulacağı bildirildi.

    Açıklamada, nüfus cüzdanı olmayan veya nüfus cüzdanında TC Kimlik Numarası veya fotoğrafı bulunmayan 2012-YGS adaylarının, kimlik belgesi nedeniyle sınavda bir hak kaybına  uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerektiği uyarısında bulunuldu.

    Nüfus müdürlüklerince adaya şu durumlarda nüfus cüzdanı tanzim edilecek:

    "Açık olan ilçe nüfus müdürlüğünün sorumluluk alanında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenlerin nüfus cüzdanı tanzim edilerek ilgilisine verilecektir.

    Nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edemeyen ancak fotoğraflı başka bir kimlik ibraz edenlerin, kimlik bilgilerinin birebir tutması halinde nüfus cüzdanı tanzim edilerek ilgilisine verilecektir. Sorumluluk alanı dışında bulunan yerleşim yeri muhtarlığınca düzenlenen nüfus cüzdanı talep belgesi ibraz edenlerin veya muhtarlıktan böyle bir belge tanzim ettiremeyen adaylar, müdürlük personeli ile birlikte ÖSYM'nin http://ais.osym.gov.tr internet adresinde yer alan 2012-ÖSYS başvuru bilgilerine TC Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile erişeceklerdir.

    Nüfus cüzdanı talep eden aday ile ÖSYS Aday İşlemleri Sistemi'nde başvuru bilgileri bulunan adayın kimlik bilgilerinin karşılaştırılması sonucunda bilgilerin bire bir tutması halinde belgenin dökümü dosyasında saklanacak ve nüfus cüzdanı ilgiliye tanzim edilecektir. Adayın yanında, üzerinde T.C. Kimlik Numarası ile fotoğrafı bulunan ve resmi onay olan özel bir kimlik belgesinin olması işlemlerin daha kolay ve hızlı olmasını sağlayacaktır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow