hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    28 Şubat soruşturmasına tepkiler...

    28 Şubat soruşturmasına tepkiler...
    expand

    28 Şubat soruşturmasında 4. dalga haberlerinin ardından hükümet kanadından açıklamalar geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Yeni gözaltılar olacaksa soruşturma bir an evvel bitmeli diye düşünürüm" dedi.

    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında bugün verilen arama kararlarına ilişkin şunları söyledi:

    "Demek ki soruşturma devam ediyor. Bir an evvel iddianame varsa iddianamenin ortaya çıkması veya eğer takipsizliğe bağlanacaksa bir takipsizlik kararının bir an önce sonuçlandırılmasını ben şahsen bir hukukçu olarak da bir siyasetçi olarak da arzu ederim. Önemli bir konu. Yeni gözaltılar olacaksa soruşturma bir an evvel bitmeli diye düşünürüm. Yargı sürecidir. Soruşturma biterse arkasından kovuşturma safhası başlar. Bir an evvel bu yargılamalardan sonuç alınabilir.

    28 Şubat, üzerinde durulması gereken, seçilmiş bir hükümete karşı bir askeri darbenin bizzat yaşandığı bir olay, bugün bütün açıklığıyla ortaya çıkması lazım. Bu konunun bizzat mağdurlarından birisi olarak, o günkü hükümette payı olan bir siyasetçi olarak, bir milletvekili, kendisi ve ailesiyle birlikte mağdur olmuş bir insan olarak, o sürecin Türkiye'de bir ibret vesikası olarak yargı tarafından hesabının sorulması beni ancak mutlu eder."

    Adalet Bakanı Sadullah Ergin
    , 28 Şubat soruşturmasının, soruşturma savcılarının dosyanın ihtiyaçlarına göre takip ettikleri bir süreç olduğunu belirterek, "Sürecin sonunu sabırla izlemeye devam edeceğiz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow