hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    19 Mayıs artık böyle kutlanacak!

    19 Mayıs artık böyle kutlanacak
    expand

    Milli bayramlar için yapılan yeni düzenlemenin ilk uygulaması 19 Mayıs'ta. Yeni yönetmeliğe göre artık Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından organize edilen törenler için kutlama programı belli oldu. Kutlamalar 1 hafta sürecek, Samsun'da Atatürk için doğum günü pastası kesilecek. Üniversite gençliği de 60 spor federasyonu da kutlamalara dahil olacak.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın programına göre kutlamalar artık bir hafta sürecek.

    Gençlik Haftası adı altında kutlamalar 'Atatürk'ü Anma', 'Gençlik' ve 'Spor' olmak üzere üç ana eksen üzerine oturtulacak.

    Bakanlığın hazırladığı programda "12 Eylül 1980 askeri darbesinin 19 Mayıs üzerindeki tüm izleri silinecek" denildi.

    Bugüne kadar sadece lise öğrencilerini katılımı ile kutlanan 19 Mayıs'ta ilk kez üniversite gençliği de kutlamalarda yer alacak.

    Üniversite kampüslerinde Atatürk'ü anma konserleri, Latin dans gösterileri, spor müsabakaları, tiyatro gibi etkinlikler gerçekleştirecek.  

    Kutlamalar kapsamında her yıl Atatürk'ün "Benim Doğum Günüm 19 Mayıs'tır" sözünden yola çıkılarak, Samsun'da doğum günü pastası kesilecek. Kent meydanında doğum günü kutlamaları, ışık, ses gösterileri ve sanatçıların vereceği halk konserleri yapılacak.

    Gençlik ve Spor Bakanlığı 60 spor federasyonunu da kutlamaların merkezine yerleştirme kararı aldı. Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonu sporcuları ile kutlamalara katılacak.

    Başarılı sporcular ve milli takımlar gençlerle buluşturulacak.

    Bu yıl ki kutlamalar kapsamında Ankara'da 26 yıl ardadan sonra ilk kez 'Gençlik Şurası' da toplanacak.  81 ilden 10 binden fazla gencin katılacağı Şura'dan sonra Gençlik Politika Belgesi açıklanacak.

    10 bin genç, Gençlik Haftası kutlamaları kapsamında 15 Mayıs'ta Anıtkabir'e çıkacak.

    19 Mayıs'ta, Ankara Arena'daki son geceye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.  

    Gençlik Haftası kutlamaları için her ilden 1, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 2, engelli gençleri temsilen 4 ve çalışan gençleri temsilen de 3 genç Ankara'da siyasiler tarafından kabul edilecek. Siyasi parti liderlerine sorunlarını anlatacak.

    Ve Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen Hatay Medeniyetler Korosu 18-19 Mayıs'ta ankara'da  Atatürk Kültür Merkezi ve Altınpark'ta program yapacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow