hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kur'an kursuna düzenleme...

    Kuran kursuna düzenleme...
    expand

    Diyanet İşleri Başkanlığı, artık Kur'an kurslarında tek söz sahibi olmayacak. Milli Eğitim Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokolle, Türkiye genelinde 900 özel Kur'an kursu açılacak. Denetimi ise bakanlık yapacak. Vakıf, 1997 yılında Refahyol hükümeti döneminde Kültür Bakanlığı ile işbirliği yaparak 52 ilde Osmanlıca kurslar açmıştı.

    Eğitimde 4+4+4 formülüyle ortaokullarda seçmeli ders olan Kur'an-ı Kerim artık Hayrat Vakfı tarafından da öğretilecek.

    Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde
    Hayrat Vakfı halk eğitim merkezlerinde Kur'an kursu düzenleyecek. 7'den 70'e herkes de o kurslara gidebilecek.

    Daha önce, Kur'an kurslarını açma ve denetleme yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığı'ndaydı. 3 Nisan tarihli protokolle, artık Diyanet Kur'an kurslarında tek söz sahibi olmayacak, Hayrat Vakfı da kurs açabilecek. Açılan bu kurslarda Diyanet'in hiçbir yetkisi olmayacak, denetimler de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak.

    MEB ile yapılan protokole göre, Hayrat Vakfı'nın kurslarına katılan öğrencilerden ücret alınmayacak. İki kurda verilecek eğitim toplam 64 saat sürecek. İlk kurda "Elif Ba", ikinci kurda "Kur'an Tevciti" öğretilecek.

    Kurs sonunda başarılı olan kursiyerlere de sertifika verilecek. Vakıf, ilk aşamada 300 merkez açacak ama bu sayıyı ilerleyen dönemde 900'e çıkarmaya çalışacak.

    Protokol kapsamında Osmanlı Türkçesi kursları da açılacak. En fazla 4 kur sürecek eğitimlerde öğrencilere Farsça arşiv taraması da öğretilecek.

    Hayrat Vakfı nedir?

    Hayrat Vakfı, Said Nursi'nin öğrencilerinden Ahmet Hüsrev Altınbaşak tarafından 1974'te kuruldu.
     
    Vakıf, 1997 yılında Refahyol hükümeti döneminde Kültür Bakanlığı ile işbirliği yaparak 52 ilde Osmanlıca kurslar açmıştı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow