hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tatlıses talimatla ifade verdi

    Tatlıses talimatla ifade verdi
    expand

    Sanatçı İbrahim Tatlıses, "imara aykırı bina yaptığı" iddiasıyla hakkında Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesinde açılan dava kapsamında, İstanbul'da talimatla ifade verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avukatıyla birlikte İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Tatlıses, Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde imara aykırı bina yaptığı iddiasıyla hakkında açılan davayla ilgili, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde talimatla ifade verdi.

    Duruşmada ifade veren sanık Tatlıses, Bodrum Bitez'de Tatlıses Paradise Apart Otel Turizm İşletmeleri'nin kendisine ait olduğunu belirterek, bu arazide 48 adet bina olduğunu söyledi.

    Yine bu arazi içerisinde belediyeye terk edilen kısma, belediyeden izin alarak tek katlı bir yapı inşa ettiğini ifade eden Tatlıses, 23 Nisan 2011'de söz konusu bu yapının imara uygun hale getirilmesi için tutanak tutulduğunu ancak kendisinin bu tarihte hastanede olması nedeniyle bundan haberinin olmadığını kaydetti.

    İmara aykırı bir durum varsa belediyeye başvurarak bu durumu düzelteceklerini anlatan Tatlıses,"Ben kamuoyunca tanınan bir kişi olduğum için imara aykırı bir yapı yapmam mümkün değildir. Bunun için de gerekli özeni gösteriyorum. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum" Hakim Onur Özsaraç, Tatlıses'e hükmün açıklanmasının geri bırakılması hususunu kabul edip etmediğini sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Suçsuz olduğunu belirten Tatlıses, "Ancak mahkeme aksi kanaatte ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum" cevabını verdi.

    Hakim Özsaraç, alınan ifadenin Bodrum'daki mahkemeye gönderilmesine karar verdi.

    Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularına açıklama yapan Tatlıses, "Ziyarete geldim. Tanıdığım hakim ve savcı arkadaşlarım vardı. Onlara hayırlı uğurlu olsun demeye geldim. Bu arada da bir ifademiz vardı, ifade verdik. Benim vurulmamla ilgili bir ifade değil. Verdiğim ifade bir yapıyla ilgiliydi" dedi.

    Tatlıses daha sonra, makam aracına binerek adliyeden ayrıldı. Bu arada, Tatlıses adliye içerisinde tekerlikli sandalye ile götürülürken, adliye çıkışında bastonla yürüdü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow