hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emniyet'ten kontör operasyonu

    Emniyetten kontör operasyonu
    expand

    Polisin tüm uyarılarına rağmen, kontör dolandırıcılığı bitmiyor. İstanbul Emniyeti'nin gerçekleştirdiği operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. 6 ilde eş zamanlı operasyonlarda ise, 1200 sim kart ele geçirildi. Şüphelilerin 3 ay içerisinde 101 kişiyi 1 milyon 820 bin lira dolandırdıkları tespit edildi.

    Dolandırıcılığın nasıl yapıldığını bir polis emniyette uygulamalı olarak gösterdi. Kontör dolandırıcıları kendilerini telefonda  polis, MİT görevlisi ya da savcı olarak tanıtıyorlar. Fona telsiz sesi koymayı da ihmal etmiyorlar. Dolandırıcı karşısındakini böyle ikna ediyor. "PKK terör örgütüne operasyon düzenliyoruz. Siz vatanınızı seven insanlarsınız. Operasyonun başarılı olabilmesi için vereceğimiz hesaba para yatırın" diyorlar.

    Dolandırıcılar kendi hesaplarına parayı  aktardıktan sonra, gözdağı vermeyi de ihmal  etmiyorlar. Banka güvenlik kamerasının da kaydettiği gibi, kurban kendi ayaklarıyla bankaya gidip, hesabındaki paraları, dolandırıcıların hesabına yatırıyor.

    Kontör çetesinin  bu yöntemle  sadece 3 ay içinde 101 kişiyi 1 milyon 820 bin lira dolandırdıkları tespit edildi. 6 ilde eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda 20 kişi gözaltına alındı. Kurbanlar arasında bulunan bir müteahhidin, gerçek polisin araya girmesine rağmen, şebeke üyelerinin ikna  çabası sonucu çeteye 85 bin lira kaptırdığı ortaya çıktı. Aralarında 3 bin 500 dönüm arazisi olan bir köy ağasının da bulunduğu 20 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow