hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tarhan: "Sever'in açıklamaları infial yarattı"

    Tarhan: Severin açıklamaları infial yarattı
    expand

    CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in rektör atamalarıyla ilgili açıklamasına ilişkin, "Akademik çevrelerde infial yaratan bu talihsiz açıklama, Cumhurbaşkanı'nın tercih etmediği tüm saygın adayları şaibeli ve sakıncalı ilan etmiştir" dedi.

    Tarhan, yaptığı yazılı açıklamada, Sever'in bir gazeteye verdiği röportajı anımsatarak, "Açıklamalar ne ifade sahibi, ne de danışmanlığını yaptığı Cumhurbaşkanı tarafından yalanlanmamıştır. Bu nedenle doğru olduğu kabul edilmelidir" ifadesini kullandı.

    Açıklamada, üniversite rektörlerinin atanmasındaki kritere açıklık getirildiğini belirten Tarhan, şunları kaydetti:

    "Buna göre, fazla oy alan adaylar 'iftira kampanyaları düzenlemeleri, ayak oyunlarına başvurmaları ve birbirlerinin kuyusunu kazmaları' nedeniyle rektör olarak atanmamaktadır. Bunları bilmesine rağmen Cumhurbaşkanı açıkça ifade edemediğinden, ancak atama tercihine yansıtabilmekte ve bu 'pis işlere' bulaşmayanları rektör seçmektedir.

    Akademik çevrelerde infial yaratan bu talihsiz açıklama, üniversitelerde aldığı oylarla temayüz etmesine ve kabul görmesine karşın, Cumhurbaşkanı'nın tercih etmediği tüm saygın adayları şaibeli ve sakıncalı ilan etmiştir. Siyaset kurumunu ise bu oyunların asli merkezi olarak mahkum etmiştir. Kendisi de bir siyasi parti kurucusu ve mensubu olan Cumhurbaşkanı'nın, danışmanı tarafından açıklanan ve henüz yalanlamadığı bu değerlendirmeleri, bulunduğu makamın ağırlığına yakışmayan tek kelime ile sorumsuz değerlendirmelerdir ve muhtemelen üniversite kamuoyunun güvenini kazanarak yüksek oy alan adayları rektör olarak atamaması günahının bir şekilde aklanması çabasıdır."
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow