hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LYS şampiyonu Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandı

    LYS şampiyonu Boğaziçi Üniversitesini kazandı
    expand

    Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-1 ve MF-4 puan türlerinde Türkiye birincisi olan Abdullah Coşkun, tek tercihi olan Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünü kazandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tercih ettiği üniversiteyi kazanacağını bildiğini, sonucun kendisi için çok sürpriz olmadığını söyledi.

    Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) ardından LYS'de de birinci olmasının kendisini ayrıca mutlu ettiğini dile getiren Coşkun, "Böylelikle YGS'deki başarımın bir tesadüf olmadığını insanlara göstermiş oldum" dedi.

    "En doğru tercih..."

    Meslek seçiminin sınavlara hazırlanmaktan daha zor olduğunu vurgulayan Coşkun, şunları kaydetti:  "Bu nedenle tercih döneminde en doğru kararı vermeyi ön plana aldık. Benim tercihim tıptan yanaydı. Ancak ailem, okulum ve dersanemle yaptığım görüşmeler sonucu kazandığım bölümün en doğru karar olduğuna karar verdik. Herkes için en hayırlısı olur inşallah. Vatana, millete büyük yararlarımız olur inşallah"

    Boğaziçi Üniversitesi'nin tek tercihi olduğunu belirten Coşkun, "Gençler çoğunlukla ailesi tarafından tıp baskısı altına alınıyor. Doktorluk birçok aile tarafından güvenceli bir meslek görünüyor. Ancak tıp büyük fedakarlıklar isteyen bir bölüm. Ben buna hazır olmadığımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow