hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den o filme protesto

    CHPden o filme protesto
    expand

    CHP Çankaya ilçe örgütü, Hz. Muhammed'e hakaret içeren "Müslümanların Masumiyeti" filmini protesto etmek amacıyla ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bıraktı.

    CHP Çankaya İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Ozan Güldoğan, büyükelçiliğe çelenk bırakmadan önce yaptığı açıklamada, filmin, provokasyon ve düşmanlık yaratacak unsurlarla dolu olduğunu belirterek, "ABD'li bir yönetmen tarafından pervasızca dinimize ve peygamberimize hakaretler içermekte. Ortadoğu, Kuzey Afrika ve diğer Müslüman ülkeler gibi bizler de tepki gösteriyoruz" dedi.

    Güldoğan, amaçlarının halkın kin ve nefret duygularını depreştirecek eylemlere girmek olmadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

    "Amacımız, yeryüzünün sonsuz, hoşgörü, kardeşlik, din, dil, ırk ayrımı yapmadan tüm insanlığa kucak açan İslam dinine ve peygamberimize saygı gösterilmesi gerektiğine yönelik dikkat çekmektir."

    Açıklama sırasında üzerinde Amerikan doları resminin bulunduğu peçete dağıtıldı. CHP'liler, peçeteyi silip yere attıktan sonra ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne siyah çelenk bıraktı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow