hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Tunceli'de Cumhuriyet Başsavcısı'na silahlı saldırı!

    Tuncelide Cumhuriyet Başsavcısına silahlı saldırı
    expand

    Tunceli'nin Ovacık ilçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, silahlı saldırıya uğradı. Başından aldığı tek kurşunla ağır yaralanan Savcı Uzun, Ovacık Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından askeri helikopterle Elazığ'a Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Saldırıyla ilgili 8 kişi gözaltına alındı.

    Uzun, çarşı merkezinde oturduğu lojmanına girerken kimliği belirlenemeyen bir kişi tarafından silahlı saldırıla uğradı.

    Başından aldığı tek kurşunla ağır yaralanan Savcı Uzun, Ovacık Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Saldırının ardından ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ovacık Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapılan Uzun, daha sonra çağrılan askeri helikopterle Elazığ'a gönderildi. Elazığ Asker Hastanesi'ne getirilen Uzun, buradaki müdahalenin ardından Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi.

    Elazığ Valisi Muammer Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Emniyet Müdürü Ayhan Buran ve İl Sağlık Müdürü Mübin Çetin Dağhan da hastaneye geldi. Bu arada, Ovacık'ta olayla bağlantısı olabileceği değerlendirilen bazı kişiler ile olayda kullanıldığı tahmin edilen bir aracın güvenlik güçlerince arandığı bildirildi.

    Valilikten açıklama

    Tunceli Valiliği'nden olaya ilişkin yapılan açıklamada, Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un saat 12.20 sıralarında adliye lojmanı girişinde bir el ateş edilerek başından yaralandığını belirtilerek, şu bilgilere yer verildi:

    "Yaralanan Cumhuriyet Savcımıza ilk sağlık müdahalesi Ovacık Hastanesi'nde yapılmıştır. Valiliğimizce sağlanan destekle yaralı savcımız, tedavisinin yapılması için saat 12.45 civarında Elazığ Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmiştir. Olayın mahiyeti ile ilgili operasyon ve çalışmalar, ilimiz ve ilçemiz genelinde başlatılmış olup, gerekli çalışmalar devam etmektedir."

    Susturucu kullanılmış

    Başsavcı Murat Uzun'a düzenlenen saldırının da detayları ortaya çıkmaya başladı.

    Başsavcı Uzun'un adliyeden ayrıldıktan sonra kendi özel otomobiline binip, lojmanın önüne gelerek park ettikten sonra binaya girdiği, merdiven boşluğunda bekleyen kadın PKK'lının saldırıda susturuculu tabanca kullandığı belirtildi.

    Görgü tanıkları tabanca sesi duymadıklarını belirterek, "Bağrışmalar üzerine gittiğimizde savcıyı kanlar içinde yerde gördük. Silah sesi hiç duymadık. Bu sırada biri kadın 2 kişinin kaçtığını gördük" dedi.

    Başsavcı Uzun'a ateş eden kadın PKK'lının hiç bir güvenliği bulunmayan binaya önceden girdiği, erkek olan diğer PKK'lının da gözcülük yaptığı ve saldırıdan sonra birlikte araçla kaçtıkları belirtildi.

    Saldırının ardından polis olay yeri ve çevresinde incelemelerde bulundu. Ovacık ilçe merkezi ve giriş ve çıkışlarında da tüm yollar tutulurken, operasyonlar sürüyor.

    Eşi Tunceli'deydi

    Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un hemşire olan eşi Cihan Uzun'un Tunceli kent merkezine tayin olduğu ve geçici görevle Ovacık'a atamasının yapıldığı öğrenildi. Çocukları 4 yaşındaki Emir Kaan ile 4 aylık Hakan Taner'i bu sabah komşularına bırakan Cihan Uzun'un tayin işlemlerini yapmak üzere Tunceli'ye gittiği ve saldırı sırasında Ovacık'ta bulunmadığı öğrenildi.

    Başsavcı Uzun'un saldırıya uğradığı lojmanda oturan adliye personeli komşusunun eşi Şirvan Taç, büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi. Taç, "Savcı bey çok iyi bir insandı, hemen her gün karşılaşıyor ve konuşuyorduk. Zaman zaman çocuklarını da bize bırakıyordu. Tam bir halk adamıydı. Lojmanda hiç bir güvenlik önlemi ve kamera sistemi bulunmuyor. Saldırıya çok üzüldük, çok iyi bir insandı ve çok seviyorduk. Umarım sağlığına kavuşur ve saldırıyı yapanlar yakalanır" dedi.

    4 kişi gözaltında

    Ovacık Başsavcısı Murat Uzun'un ağır yaralandığı saldırının ardından ilçede düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı 8'e yükseldi. Bu kişilerin poliste sorgulanırken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

    "Hayati tehlikesi yüksek"

    Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Muhammed Said Berilgen, Murat Uzun'un hayati tehlikesinin devam ettiğini bildirdi. Prof. Dr. Berilgen, hastane önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Uzun'un tedavisinin hastanenin anestezi yoğun bakım ünitesinde sürdüğünü belirterek, "Kafatasında bir kurşun var ve kurşun hala kafatasının içinde. Gerekli tüm müdahaleler yapıldı ve yapılıyor. Yoğun bir şekilde takip ediliyor. Fakat hayati riski yüksek olarak devam ediyor" dedi.

    Berilgen, bir gazetecinin Uzun'un öldüğüne yönelik haberlerin yayınlandığını belirtmesi üzerine, "Hasta resüsite edilmiş, yani kalp masajı ve ilk yardım müdahalesi yapılmış şekilde bize geldi. Bize geldiğinde hastamız ölü değildi. Şu anda da değil, yoğun bakımda" ifadelerini kullandı.

    Bu arada, Başsavcı Uzun'un eşi Cihan Uzun da hastaneye geldi. Uzun, "Ne olur ölmesin" diyerek eşi için gözyaşı döktü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow