hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    "Sessiz Ayakkabılar", silahlara karşı...

    Sessiz Ayakkabılar, silahlara karşı...
    expand

    Bugün Bireysel Silahsızlanma Günü... Umut Vakfı tarafından İstanbul'da düzenlenen, "Sessiz Ayakkabıların Yürüyüşü" adlı etkinlikte, "3 yıldır bekleyen silah kanun tasarısı artık ele alınsın" denildi. "Bireysel Silahsızlanma Günü"nde konuşma yapanlar arasında, bir kör kurşunla çocuklarını kaybeden aileler de vardı.

    Şanlıurfa'da ablasıyla bindiği otobüsün içinde, dışardaki çatışmadan seken kurşunla hayatını kaybeden 8 yaşındaki Yusuf Kerem Demirel'in babası, güvenlik kamerasındaki görüntülere hiç bakamadığını söylüyor:

    "Kurşun baş tarafına, başının sol tarafına geliyor. Kurşun pompalı tüfekten çıkıyor. 5-6 saçmayla çocuğumuz vefat etti."

    İzmir'de parkta oynarken nereden geldiği halen bilinmeyen bir kurşunla hayatını kaybeden 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın annesi ise sabırla katilin bulunacağı günü bekliyor:

    "Benim çocuğumun sırtından kurşun çıktı, ama benim beynimdeki kurşun çıkmıyor. İnşallah o katil bulunduğu zaman, benim beynimdeki  kurşun çıkartılacak."

    Ceylan ailesi ve Demirel ailesi, bir kör kurşunla "kim vurduya" giden evlatları için bugün Taksim meydanındaydı... Aynı acıyı yıllar önce yaşamış Nazire Dedeman'ın kurucusu ve başkanı olduğu Umut Vakfı davetlisi olarak geldiler.

    Nazire Dedeman, "Türkiye bireysel silahlanmada maalesef çok kötü durumda. Türkiyedeki 20 milyon silah, her yıl 4500 kişinin canına mal oluyor" dedi.

    "Bireysel Silahsızlanma Günü"nde bugün , "Sessiz ayakkabıların yürüyüşü" etkinliği düzenlendi.

    Umut Vakfı Başkanı Nazire Dedeman, Türkiye'de  2.5 milyon ruhsatlı, 17 milyon ruhsatsız silah bulunduğuna dikkat çekti ve sordu:

    "Bu konunun doğru düzgün ele alınması için, daha ne kadar çocuğumuzun kadınımızın can vermesi gerekiyor."

    Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan ve acılı ailelerin yaptığı konuşmaların ardından, bir Anadolu geleneği olarak sahipsiz ayakkabılar ve bir çift karanfil kırmızı halıya sessizce bırakıldı.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow