hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'den Tarım Bakanı hakkında gensoru

    CHPden Tarım Bakanı hakkında gensoru
    expand

    CHP, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker hakkında, "yanlış uygulanan politikalar nedeniyle çiftçi ve üreticileri sıkıntıya sokarak görevinin gereklerini yerine getirmediği" iddiasıyla gensoru önergesi verdi.

    TBMM Başkanlığı'na sunulan önergeye ilişkin Meclis'te basın toplantısı düzenleyen CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, uygulanan gıda, tarım ve hayvancılık politikalarını eleştirdi.

    Gemilerle Tekirdağ'a gelen hayvanların şehre korkunç bir koku yaydığını ifade eden Öğüt, "Korkunç kokan bu hayvanların eti de yenmez, sütü de içilmez. Doğru dürüst bir bakan gelsin, insanlar et yesin, süt içsin" dedi.

    Öğüt, Kurban Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatarak, sağlık raporu, kulak küpesi olan kurbanlıkların İstanbul'da Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na geçişine izin verilmesini istedi.

    Gensoru önergesinin gerekçesinde ise hayvancılığın, tarımsal faaliyetler içinde katma değeri en yüksek olan sektörlerden biri ve birçok insanın geçim kaynağı olduğu vurgulandı.

    10 yıllık AK Parti Hükümeti tarafından izlenen politikalar sonucunda hayvancılık sektörünün bitme aşamasına geldiği öne sürülen gerekçede, ithal hayvan ve et miktarları ile 10 yılda mazot ve saman fiyatlarındaki artışa ilişkin rakamlara yer verildi.

    Gerekçede, "İstihdama ve yurt içi hasılaya katkı veren bir sektör olan gıda, tarım ve hayvancılık sektörünü geriye götürerek yanlış uygulanan tarım politikaları ile çiftçilerimizi ve üreticilerimi sıkıntıya sokan ve görevinin gereklerini yerine getirmeyen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker hakkında gensoru açılmasını arz ve talep ederiz" denildi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow