hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Köpek barınağına ateş açıldı, 4 köpek telef oldu

    Köpek barınağına ateş açıldı, 4 köpek telef oldu
    expand

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde hayvanseverler tarafından yaptırılan köpek barınağına kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahla açılan ateş sonucunda 4 köpek telef oldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Tavşanlı Köyü'ndeki 90 sokak köpeğinin yaşadığı barınağa kimliği henüz belirlenemeyen kişi veya kişilerce silahla ateş edildi. Bunun üzerine jandarmaya haber veren barınak görevlileri, yaptıkları
    araştırmada 4 köpeğin telef olduğunu, bazı köpeklerin de yaralandığını belirledi.

    Olaya ilişkin soruşturma başlatan Gebze İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, yaptıkları araştırmada, silahlara ait boş kovanlar toplanarak incelemeye alındı.

    Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Temsilcisi Prof. Dr. Mirat Gürol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hayvansever kadınların aralarında topladıkları paralarla bu barınakta köpeklerin hayatlarını sürdürmelerini sağladıklarını belirterek, olayda 4 köpeğin telef olduğunu, çok sayıda köpeğin de yaralandığını bildirdi.

    Gürol, yaralı köpeklerin Gebze Belediyesi veteriner görevlileri tarafından tedavilerinin yapıldığını dile getirerek, "Bu güne kadar barınakla ilgili bir sorun yaşanmamıştık. Böyle bir vahşetin gerçekleştirilmesi bizleri çok üzdü. Artık tek çaremiz diğer köpeklerin öldürülmeden başka bir yere taşınması. Onun için yer arayışlarımız devam ediyor" diye konuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow