hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Büyükelçiler, "insani diplomasi" temasıyla toplanacak

    Büyükelçiler, insani diplomasi temasıyla toplanacak
    expand

    Türkiye'yi dünyanın dört bir yanında temsil eden büyükelçiler, yılın ilk günlerinde Ankara'da biraraya geliyor. Beşinci Büyükelçiler Konferansı, Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun başkanlığında, 2-7 Ocak arasında Ankara ve İzmir'de düzenlenecek.

    Yurtdışında görev yapan tüm büyükelçilerin katılımıyla her yıl düzenlenen Büyükelçiler Konferansı'nın beşincisi "İnsani Diplomasi" temasıyla gerçekleştirilecek.

    2 Ocak çarşamba sabahı, büyükelçiler önce Anıtkabir'i  ziyaret edecek, ardından, toplantı Bakan Davutoğlu'nun  yapacağı konuşma ile başlayacak.

    Toplantılar sırasında hükümet üyeleri de büyükelçilere hitap edecek, dış politikaya etki eden tüm konularda kapsamlı görüş alışverişinde bulunulacak.

    Toplantıların İzmir ayağında ise hedef, İzmir'in EXPO 2020'ye ev sahipliği yapmaya aday olması açısından, büyükelçilere bu konuda kapsamlı bir tanıtım ve bilgilendirme yapılması.

    Konferansın yabancı konukları da olacak. Singapur Dışişleri Bakanı Ankara'da, Brezilya ve İsveç Dışişleri Bakanları da İzmir'de toplantılara katılacak.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow