hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kraliçe'ye sarayda sigara içme yasağı

    Kraliçeye sarayda sigara içme yasağı
    expand

    Danimarka'da Rasmussen hükümeti tarafından kabul edilen sigara yasağı kanununa, Kraliçe Margrethe'nin dahil olması gerektiği bildirildi.

    Sosyal Demokrat Parti, Sosyalist Halk Partisi ve Radial Parti hükümetini dışarıdan destekleyen Birlik Listesi sözcüsü Stine Brix, kapalı alanlarda ve resmi dairelerde sigara içmeyi yasaklayan yeni kanunun, Kraliçe Magrethe için de geçerli olduğunu hatırlatarak “Kraliçe Margrethe'nin saraydaki çalışma odası da resmi daire sayılıyor. Kraliçe çalışma odasında sigara içemez. Ya sarayın avlusuna çıkacak ya da sigara içmek için havalandırmalı kabin satın almak zorunda. Yasa her kes için geçerlidir" dedi.

    Stine Brix, Kraliçe Margrethe ve eşinin rezidans olarak kullandıkları Amelienborg sarayının üst katında da çalışanların olması nedeniyle resmi daire sayıldığını ve burada da sigara içmemesi gerektiğini belirterek, sigara kullanan Kraliçe ve diğer çalışanların, ya dışarıda ya da özel kabinlerde sigara içmeleri gerektiğini savundu.

    Aşırı sigara içmesi nedeniyle sık, sık medyaya konu olan Kraliçe Margrethe'nin yasağa uymaması durumunda ilk defa, 10 bin kron (bin 500 Euro), ikinci defa 20 in kron (3 in Euro) ve üçüncü defa 30 bin kron (4 bin 500 Euro) para cezası ödemesi gerekiyor.

    Ancak Kraliçe'nin dokunulmazlığı bulunduğu için dördüncü kez aynı suçu işlemesi durumunda hapse atılamıyor.

    Normal halk ise dördüncü kez yasağa uymaması durumunda hapis cezasına çarptırılıyor.

    Saray çalışanlarının Kraliçe Margrethe'nin sigara içmesinden rahatsız olduklarını söyleyerek hakkında dava açma hakları var ancak Kraliçe yargılanamıyor sadece para cezasına çarptırılabiliyor.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow