hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ünlü isimlerle erkeğin vazgeçilmezleri

    Ünlü isimlerle erkeğin vazgeçilmezleri
    expand

    Erkek modası; her sezon farklı kesimlerdeki takımlar ve yeni aksesuarlarla erkeklerin alışılagelmiş tercihlerini değiştirmeyi hedefliyor. "Erkek adam bunu giymez." denilen tabuları yıkan yeni trendler; işlemeli ceketler, bol zımbalı ayakkabılar, ilginç papyonlar modayı yakından takip eden beylerin gardırobunda çoktan yerini aldı.

    Kış modasının karışık desenlerini bir arada kullandırma sevdası, erkeklerin dünyasına da girmeyi başardı. Kareli bir gömlek üzerine desenli kravat, tüvit cekete puanlı mendil, renkli pantolonlar, şık takım elbiseleri renklendirirken erkeğin koyu tonlar içinde boğan sıkıcılıktan kurtarıyor.

    Şapkanın her tarza yönelik çeşitleri, gerek spor bir jean ve gömlekle giyilebildiği gibi ciddi bir takım elbisenin tamamlayıcı parçası olabiliyor. Erkeklerin özellikle soğuyan havayla birlikte giysi ve diğer aksesuarlarıyla kombinledikleri en önemli parçalar arasında yer alıyor.

    Bu sene erkek stilinde farklı aksesuarlar ön plana çıkıyor. Pantolon askıları, kemerler, farklı hem normal gözlükler hemde güneş gözlükleri, gelişen teknolojiyle laptop veya telefon kılıfları tarzlarını etkileyen detaylardan olduğunu söyleyebiliriz.

    Güncel trendleri belirleyen dünya starlarının film ya da reklam kampanyalarındaki performansları kadar stil detayları da modaya yön verebiliyor. James Bond tarzı "Skyfall  " filmiyle geri dönerken takım elbisenin çekiciliğini herkese tekrar hatırlattı. James Bond'un güneş gözlüğünün karizmasını gözden kaçırmamak gerek. Brad Pitt ise bir kadın parfümü için verdiği reklam kampanyasında, top sakalları ve salaş gömlekli haliyle entelektüel bir çekiciliği yansıtıyor.

    "Tanrı erkeği yarattı"  diyerek kutsallaştırılan erkekler denince genelde akla yunan heykellerinden fırlayan kaslı erkekler gelir.

    Günümüz erkeğinin bunu yakalama çabası takdire şayandır. Artık beyler bakımlı görünmek adına vücutlarını sporla şekillendirirken cilt bakımına, solaryuma, manikür, pedikür, her dönem değişen saç stilleriyle kuaförlere ve alışverişe en az kadınlar kadar sık gitmeye başlamıştır.

    "Erkeği çekici kılan gücü ve zekasıdır"

    Metropolitan şehirli erkeğin güncel hayatındaki;  iş görüşmeleri, toplantılar, trafik, spor tutkusu, kişiye göre gece klüpleri, hızlı ve hareketli bir yaşantıyı gerektirir. Bu hareketli yaşantı içinde kişiliğiyle, yaşam tarzıyla, iş yaşamındaki başarısıyla kısaca yaşam şıklığını yakalamış erkekleri "çekici kılan gücü ve zekası" olduğunu söyleyebiliriz.

    Her kadının erkekte çekici bulduğu farklı bir yön vardır. Peki, erkek kendini en çok nelerde çekici hissediyor.  

    Her erkeğin farklı bir silahı olsa da onların şifreleri kullandıkları aksesuarlarına yansır. Kimilerinin babadan oğula geçen değişmez kriterleri olsa da çoğu yetişkin erkeğin kendine has kendisiyle bütünleşen bir parçası mutlaka vardır. Kol saati, kol düğmesi, kravat iğnesi, puro kutusu, çakmak, pipo, gözlük, fötr şapka vs.

    Yaptıkları işe, alışkanlıklarına, yaşam tarzlarına göre değişir. Bir futbolcunun ilk golünü attığı çorabını şans getirdiğine inanarak her önemli maçta tekrar giydiği gibi ya da bir denizcinin boynundan çıkarmadığı çapa kolyesi gibi…

    "Çekici erkeğin vazgeçilmezleri"

    Bir erkeğin vazgeçilmez aksesuarlarını ya da giysilerini anlamanın en iyi yolu bunu onlara sormaktır. İşlerinde başarılı oldukları kadar, giyim tarzlarıyla da kendilerinden söz ettiren değerli isimler kendi vazgeçilmez aksesuarlarını bizimle paylaştı.

    Edward Adam Senn ( Uluslararası en iyi erkek modeli )

    Adam Senn " bir erkek için ayakkabıları çok önemlidir" diyor ve ekliyor;  Yuvarlak burunlu veya kare farketmiyor. Hava şartları iyi veya kötü olsa da bir çift ayakkabı  giyilebileceğini söylüyor.











    Daniel Stork (Hollanda Kültür Ateşesi)

    Daniel Stork giyim tarzıyla ön plana çıkan değerli isimlerdendir. Onun için vazgeçilmez aksesuarı;  tabi ki sıkça rastladığımız "Borsalino şapkası" olduğunu söylüyor.



    Mazhar Alanson (M.F.Ö ,müzisyen,oyuncu,yazar,sanatçı)

    Mazhar Alanson yaptığı işler kadar gerek konserlerinde gerek güncel yaşantısında renkli, farklı, şık giyim tarzı ve aksesuarlarıyla dikkat çeken sanat dünyasının önemli isimlerindendir. O; "vazgeçemedigim aksesuar kolyem ve yüzüklerim" diyor.





    Bernardo Ricci Armani (Fotoğraf sanatçısı)

    Benim vazgeçilmezim ; "fotoğrafçı yeleğim" diyor.kendisi  dünya çapında seyahat ederken her zaman kullanabildiğini söylüyor." Ona benim kamera lensleri ve aksesuarları koyabiliyorum. Büyük cepli ve rahat." diyor.




    Murat Başoğlu (Showman)

    Murat Başoğlu;  gündelik hayatında güneş gözlüğünden vazgeçemiyor öyle ki gece dışarı çıkarken bile takabileceğini söylüyor.





    Serkan Şedele (Fotoğraf sanatçısı)

    Serkan Şedele ; "Aslında vazgeçemediğim aksesuarın yok, hiçbir şey devamlı keyifli değil" dese de şu sıralar yanından ayırmadığı çizim defteri ve kalemlerinden vazgeçemiyor.





    Yazan ve hazırlayan: Ayşenur Demirkan

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow