hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Doğumlar

    Doğumlar
    expand

    Nesli tükenmekte olan hayvanların doğan bebekleri dünya tarafından ilgiyle izleniyor. 2012 yılı doğum yılı oldu. Java leoparları en fazla ilgiyi çeken bebekler oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ünlü hayvanat bahçeleri nesli tükenen hayvanların neslini devam ettirebilmek için büyük özen gösteriyor. Bunların başında Berlin Hayvanat bahçesi geliyor. 2012 yılında dünyaya gelen java leoparları büyük ilgi gördü.

    İşte diğer bebekler... Nesli tehlike altında olan orangutan yavruları...

    Yine sayıları giderek azalan bir hayvan… Sumatra gergedanı…

    Merkezi ABD'nin New York kentinde bulunan Doğal Hayatı Koruma Derneği dünyada sadece 250  yada 300 tane kalan 'Cross River' gorillerinin, Kamerun'daki Kagwene bölgesinde elde edilen görüntülerini yayınladı. Bu goriller dünyada ilk defa görüntüleniyor.

    2 dakikalık klipte 8 gorilin ilerleyişi ve kendilerine özgü hareketleri dikkat çekiyor. Büyük bir Cross River gorilinin göğsüne vurarak gövde gösterisi yaptığı görülüyor.

    1980'lerden itibaren sayıları en aza inen goril türü olan Cross River gorilleri, Nijerya ve Kamerun'daki dağlık ormanlarda yaşıyor. Oldukça utangaç olan goriller, gözlerden uzak dağlık alanlarda kalmayı tercih ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cross River gorilleri, dünyanın en ender görülen 25 primat türü arasında yer alıyor. Kamerun hükümeti, bu gorilleri korumak amacıyla Nijerya sınırında Takamanda Ulusal Parkı'nı inşa etti.

    Sadece Takamanda'da 115 Cross River gorili yaşıyor.

    Nesli tükenmekte olan hayvanlar listesine bir yenisi daha eklendi. Şimdi de, Avustralya’nın simgelerinden biri olan koalalar yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Yavru oyuncak ayıya benzeyen bu sevimli hayvanlar su geçirmez kürkü nedeniyle avlanıyordu.Nesli tükenmeye başlayınca Avusturalya hükümeti 1936 yılında koala avını yasakladı. Ama şimdi de yaşam alanlarının yok  edilmesi  ve hastalıklar nedeniyle nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow