hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni iPhone SE, klasik iPhone tasarımı ile mi gelecek

    Yeni iPhone SE, klasik iPhone tasarımı ile mi gelecek
    expand
    KAYNAKEcevit Bıktım

    Yeni iPhone SE modelinde öyle iPhone X tarzı bir tasarım çizgisi beklemek hayal kırıklığı olacaktır. Dolayısıyla yeni gelecek olan modelin iPhone 7 ile iPhone 8 karışımı bir cihaz olması bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Apple’ın Steve Jobs zamanında benimsediği bir şirket politikası vardı. Jobs, insanların çok büyük ekranlı telefonlara ihtiyacı olmadığına inanıyordu. Apple’ın efsane ismine göre 4 inçlik bir ekran, insanların işlerini rahat bir şekilde görebilmeleri için fazlasıyla yeterliydi. Fakat Jobs’un ardından Apple bu tabuları yıktı. Ekran boyutunu maksimum seviyeye çıkaran Plus modelleriyle karşımıza çıktı. Fakat hala Jobs’un düşüncesinde olan Apple fanları da yok değil. Onlar yeni iPhone modelleri yerine iPhone SE ve öncesindeki modelleri kullanıyorlar. Peki sizce de artık 4 inçlik yeni bir iPhone’nun zamanı gelmedi mi? Zira söylentiler yeni iPhone SE modelinin yeni yılda kullanıcıya sunulacağını fısıldıyor.

    Hemen baştan belirtelim. Yeni iPhone SE modelinde öyle iPhone X tarzı bir tasarım çizgisi beklemek hayal kırıklığı olacaktır. Dolayısıyla yeni gelecek olan modelin iPhone 7 ile iPhone 8 karışımı bir cihaz olması bekleniyor. Zira hali hazırda satışta olan iPhone SE’de iPhone 5s ve iPhone 6 karışımı bir cihazdı. Telefonun yonga seti iPhone 6’dan alınırken, TouchID teknolojisi ise 5S ile aynıydı.

    Sonuç olarak yeni iPhone SE modeli tasarım olarak pek bir yenilik sunmayacaktır. Muhtemelen iPhone 7’de kullanılan yonga seti bu telefonda karşımıza çıkabilir. Zaten iPhone SE’nin düşük bütçeli Apple fanlarına da hitap etmesi isteniyor. Dolayısıyla fiyatın düşük olması için FaceID gibi üst segment özellikler beklemek yanlış olacaktır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Söylentilere göre yeni iPhone SE, 2018’in ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Bekleyip göreceğiz.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow