hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    15 santimlik iskeletin sırrı

    15 santimlik iskeletin sırrı
    expand

    Şili'de 10 yıl önce bulunan 15 santimlik iskeletin hikayesi Sirius adı altında belgeselleştirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Amardeep Kaleka'ın yönettiği belgeseli Thomas Jane anlatıyor.

    Şili’de 15 santimetre uzunluğunda kafası vücuduna oldukça büyük olan bir iskelet bilim adamlarını hayrete düşürmüştü. 10 yıl önce bulunan iskeletin başlarda maymun olabileceğini belirten bilim adamları şimdilerde ise bu esrarengiz iskeletin mutasyona uğramış bir insan iskeleti olabileceği üzerinde duruyor.

    “Ata” adı verilen esrarengiz iskelet kimi kesimler tarafından uzaylı olarak adlandırılsa da bilim adamları bu iskeletin mumyalanmış insan iskeleti olduğunu düşündüklerini ifade ediyorlar. İskelet hakkında bölgede spekülasyonlar devam ederken 2003 yılında da Oscar Munoz isimli bir kişinin yerel gazetelere yaptığı açıklamada 15 santimetre uzunluğunda beze sarılı bir iskelet bulduğunu belirtmişti.

    İnsana benzemeyen iskeletin oldukça karardığını da ifade eden Munoz iskelette ayrıca 9 kaburga kemiği olduğunu ifade etmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi Kök Hücre Biyolojisi Bölümü Yöneticisi Gary Nolan ise açıklamasında, “Bu iskeletin kesinlikle maymun olmadığını söyleyebilirim. Bu bir insan. 6 yada 8 yaşına kadar yaşamış olmalı” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow