hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Samsung'un yarışmasında bir Türk

    Samsungun yarışmasında bir Türk
    expand

    Samsung Electronics Co. Ltd.’in ev sahipliğini yaptığı “SOS Adası: En Akıllı Hayatta Kalsın” interaktif, on-line yarışması için, aralarında Türkiye’den 19 yaşındaki Mert Erdir’in de bulunduğu 16 yarışmacı seçildi..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdir, Türkiye’nin yabancı olduğu bir isim değil. Teknolojik buluşlarıyla, Los Angeles Times Tech Now, Gizmodo gibi küresel yayınlarda yer alan Erdir, geçen yıl katıldığı popüler bir bilgi yarışmasında da kendini tüm Türkiye’ye sevdirmişti.

    Samsung, 132 ülkeden gelen 11,500’ü aşkın video’yu değerlendirdikten sonra, tüm dünyadan 28 Eylül’de Puerto Rico için yola çıkacak 16 yarışmacıyı belirledi. Yarışmacılar bir hafta boyunca hayatta kalma (survival) uzmanı ve Kanada’lı TV yıldızı Les Stroud’dan eğitim alacaklar. Finale kalan sekiz yarışmacı gizli, ıssız bir ada olan SOS Adası’na giderek, vahşi doğada hayatta kalma savaşı verecek, oyunlara ve yarışlara katılacaklar.

    Yarışmacılar daha sonra Samsung GALAXY S4 zoom ve GALAXY NX camera’yı kullanarak bir dizi yarışmada karşı karşıya gelecek. Şampiyon, 100,000 dolar değerinde, kendi özel adasında kendi deneyimini yaşama şansı tanıyan bir paketle ödüllendirilecek.

    SOS Adası izleyicilerle yepyeni bir yoldan iletişim kurmak için, live online streaming, sosyal medya ve survival taktiklerini birleştiriyor. Yarışma boyunca, izleyiciler, sosyal medyayı kullanarak favori yarışmacılarını izleyebilecek, onlarla iletişim kurabilecek ve onlar için oy kullanabilecekler. ‘SOS Adası’ YouTube ve Facebook’ta 30 Eylül’de Türkiye saatiyle 22:30’da live-stream olarak başlangıcını yapıyor.

    SOS Adası’nın Türk yarışmacısıyla tanışın:

    MERT ERDIR, “The Shutterbug” – Tutkulu bir fotoğrafçı olan Mert Erdir, survival yarışmalarına büyük ilgi duyuyor. En büyük hayallerinden biriyse kendi adasına sahip olmak.

    ‘SOS Island’ Casting direktörü Vinnie Potestivo, “Mert’in dinmek bilmeyen merakı insanı hemen kendine çekiyor. Mert, fotoğrafçı gözüne sahip olduğu için, diğer yarışmacıların atladığı detayları da fark edebilir” diyor.

    İlk eleme için seçilen 15 diğer yarışmacı ise Amerika Birleşik Devletleri’nden Chris Thompson, Karen Constant, Brittany Joyal, and Rosy McMichael, İsrail’den Liron Maimon, Ürdün’den Murad Ali, Avusturalya’dan Thomas Post, Kanada’dan Kalyn Nicholson, Rusya’dan Alexander Man'kov, İsveç’ten Robin Israelson, Güney Afrika’dan Jo Crawshaw of South Africa, Birleşik Kırallık’tan Graham Hughes olarak belirlendi. Finale kalan yarışmacılar ise daha sonra açıklanacak.
    ‘SOS Adası: En Akıllı Hayatta Kalsın,’ yarışmacıları, adadaki hayatta kalma becerileri, oy toplamak için sosyal medyayı kullanma yetenekleri, ve Samsung cihazlarının fonksiyonelliklerini maksimize etmek için gösterdikleri teknoloji zekası üzerinden puan kazanacaklar.

    Les Stroud, “Issız bir adada hayatta kalma için gerekli bilgi ve beceriler, yarışma boyunca, bu çocuklar için hayati önem taşıyacak. Bu, ne yarışmacıların ne de izleyicilerin kısa zamanda unutabileceği bir deneyim olacak.”

    Eğitimi başladığı 30 Eylül’den itibaren YouTube ve Facebook’ta live stream izlemeye başlayabilirsiniz. İzleyiciler yarışmacıları, Twitter, Facebook ve Instagram’dan takip edebilir. Finale kalacak sekiz yarışmacı 5 Ekim’de seçilecek. “SOS Adası: En Akıllı Hayatta Kalsın” kampanyasıyla ilgili daha çok bilgi için, www.sos-island.com sitesini ziyaret edebilirsiniz..

    - Kampanya Sayfası : www.sos-island.com
    - Kampanya Twitter Sayfası : https://twitter.com/SOS_Island
    - Kampanya Instagram Sayfası : http://instagram.com/SOS_Island

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow