hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan Afrin açıklaması

    Son dakika: Fransa Cumhurbaşkanı Macrondan Afrin açıklaması
    expand

    Reuters'ın son dakika olarak aktardığı haberinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Le Figaro'ya verdiği röportajda yer alan Afrin harekatına ilişkin açıklamalarına yer verildi. Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin Afrin operasyonu işgale dönüşmemeli" diyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a "Düşüncesi sakat, işgal yok" diyerek cevap verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Le Figaro'ya verdiği röportajda Zeytin Dalı Harekatı'yla ilgili açıklamalarda bulundu. Macron, Türkiye'nin Afrin'e düzenlediği operasyonun 'terörizme karşı' olarak gerçekleşmesi gerektiğini belirtirken, operasyonun işgale dönüşmemesi gerektiğini savundu. Macron ayrıca Avrupalı partnerlerin Türkiye ile koordine bir şekilde operasyonda aktif rol alması gerektiğini ifade etti. 

    Yıldırım, Lübnan Başbakanı Saad Sariri ile yaptığı ortak basın toplantısının ardından soruları yanıtladı. Yıldırım, Macron'un Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'nın işgal operasyonuna dönüşmemesine yönelik söylediği ifadelere tepki gösterdi ve "İşgal yok, Fransa'nın düşüncesi sakat" dedi. 

    Yıldırım, harekatla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

    "Bizim Afrin'de yapmak istediğimizin ne olduğunu anlamak için Fırat Kalkanı Harekatı'ndaki, Münbiç, Cerablus ve Azez hattında 2 bin kilometrekarelik alana bakmaları yeterlidir. Bunun dışındaki değerlendirmelerin gerçekle alakası yoktur. Türkiye'nin katiyen bir işgal mantığı içinde hareket etmediğini bütün dünya biliyor, bilmelidir. Fırat Kalkanı'na bakarsak bunu görürüz.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    'Kargalar bile güler'

    Yıldırım, Afrin'den Hatay ve Kilis'e atıldığı belirtilen roketlerin Türkiye'den fırlatılmış olabileceği ihtimaline "Türkiye'nin içerisinde, Türkiye'deki vatandaşlara roket saldırısı akla ziyan, deli saçması düşüncelerdir. Buna kargalar bile güler" diyerek cevap verdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow