hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Venezuela'da Chavez yaptırımı

    Venezuelada Chavez yaptırımı
    expand

    Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez'in yemin töreninin ertelenmesine ilişkin yorumları yüzünden yerel bir televizyon kanalına yaptırım uygulanacak.

    Meclis Başkanı Diosdado Cabello ve Enerji Bakanı Rafael Ramirez'in Telekomünikasyon Denetleme Kurumu'na yaptığı, yerel Globovision kanalının yayın kurallarını ihlal ettiği uyarısı üzerine harekete geçildiği belirtildi.

    Cabello, söz konusu televizyon kanalının, Chavez'in yemin töreninin ertelenmesinin yasal olup olmadığının tartışıldığı sırada, anayasanın yanlış yorumlandığını iddia etti.

    Globovision kanalına ne tür yaptırım uygulanacağı ise henüz açıklanmadı.

    Venezuela Yüksek Adalet Mahkemesi Başkanı Luisa Estrella Morales, düzenlediği basın toplantısında, mahkemenin anayasa bölümünün Devlet Başkanı HugoCnavez'in 10 Ocak'tan sonra Yüksek Mahkeme önünde yemin edebileceğine karar verdiğini belirtmişti.

    Morales, hükümet ile devlet başkanı yardımcısının, Chavez yemin edenekadar görevinde kalacağını söylemişti.

    Chavez'in yemin töreni, parlamento tarafından kabul edilen bir hükümet önergesiyle ertelenmişti.

    Hugo Chavez'in parlamentoda çoğunlukta bulunan müttefikleri, devlet başkanının ileri bir tarihte Yüksek Mahkeme önünde yemin etmesine olanak tanıyan bir hükümet önergesini kabul etmişti.

    Kanser hastalığının 11 Aralık'ta nüksetmesi üzerine Küba'da dördüncü kez ameliyat masasına yatan Chavez'e karşı olan milletvekilleri ise önergenin yasadışı olduğunu ileri sürmüştü.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow